lørdag den 24. juli 2010

1. del af sommerferien

1. del af vores tiltrængte sommerferie er allerede gået. Den blev brugt og brugt rigtig godt. Vi besøgte nogle venner i deres ødegård i Sverige, nærmere bestemt Ilabäck, som ligger nær ved Smålandstenar. Vejret har jo været med os, varmt, solrigt og dejligt.
Vi lavede bål, for at rydde op i kvaset, og ved samme lejlighed ristede børnene marshmallows til den store guldmedalje.Vi har fået gået en del ture i de omkringliggende skove, og er blevet ædt af de blodtørstige svenske myg.Vi har også forsøgt os med lidt shopping, men det blev kun lidt, da Gislaved nærmest var lukket for sommeren. Den gode garnbutik var desværre lukket, så jeg fik ikke øget mit lager ved denne lejlighed.
Onsdag var vi på tur med dræsine. En strækning på ca. 8 km gammel jernbane bliver nu brugt til dræsinekørsel. En dejlig og afslappende tur med grill og hygge.Torsdag kørte vi til Varberg, som har en rigtig flot fæstning. Torsdag morgen startede med regn, men vi var super heldige, for i Varberg skinnede solen fra en skyfri himmel. Fæstningen er bygget af en dansk adelsmand, der var involveret i drabet på Erik Klipping i Finnerup Lade, så den er fra slutningen af det 13. århundrede. Museet i fæstningen var vældig interessant med forskellige udstillinger. Bl.a. var der en lille udstilling om brudekjoler og brudeudstyr. På de gamle fotografier sås en del personer med jodmangel med deraf udstående øjne (basedow). Udenfor fæstningen var den mest pompøse badeanstalt, jeg nogensinde har set:Fredag gjorde vi rent og kørte hjem.
Nu er vejret så vendt, selvom jeg var blevet lovet godt vejr i hele min sommerferie, hmmm, jeg har vist en lille høne at plukke med en eller anden!

1 kommentar:

Dorthe sagde ...

Åh, det ser nu dejligt ud - trods svenske myg! Fortsat rigtig god ferie!