mandag den 14. november 2011

New York - lidt forsinketI efterårsferien var vi i New York, men nu hvor min mor har sin RUC, og far har sit arbejde, har de ikke tid til at skrive om det. Det bliver jeg så nød til :D.

Vi fløj derover lørdag d. 15. oktober, og landede lørdag aften sent. Det skal lige siges at vi havde Kia og Kristine med, som er henholdsvis Lisbeths guddatter og hendes storesøster. Turen gik via Island, og det var en god måde at give fars ryg en pause undervejs.
Efter en god nats søvn startede vi hårdt ud, og vi tog op i Empire State Building. Deroppe havde vi en dejlig udsigt, vejret var fint og klart. Selvom vi havde købt billeter hjemmefra, skulle vi stå i laaaaaaange køer, og det tog en evighed. Den eneste kø, som vi sparede, var køb af billetter. Men alt derovre skal man jo stå i køer til. Bagefter ville mor gerne i macy's og der fik hun en del tøj. De to besøg tog faktisk det meste af dagen. Søndag aften var vi på en Italiensk restaurant, Mandukatis. Den ligger i Queens, hvor vores hotel også lå. Hvis vi ikke vidste, at der var en god restaurant, var vi aldrig gået derind. Det lignede i hvert fald ikke en god restaurant. Det var dejligt, og bagefter skræmte vi da alle vampyrer væk fra hele New York.

Mandag var der planlagt 2 store besøg. Først havde vi købt billetter til mindeparken på Ground-zero, som netop var blevet indviet. Det var en stor og helt vild oplevelse. Det var meget smukt og stemningsfuldt, men samtidig lå det også midt i en kæmpe byggeplads. Vejen derind var meget besværligt, vores billetter blev checket mindst 10 gange og vi skulle igennem samme sikkerhedscheck, som i lufthavnene.

Senere havde vi billetter og reservation til båden ud til Frihedsgudinden. Det var godt, køen for dem, som havde billet, men ingen reservation var på 2 timer. Det havde fars ryg aldrig klaret. Det var stadig flot vejr, og vi havde en flot sejltur ud til Liberty Island. Vi havde også billetter til at besøge soklen. Det er OK, men mest fordi man kan se udstillingen om byggeriet og renoveringsprojektet. Kristine var ikke så glad for at komme ud på balkonen lige under statuen, men vi andre nød udsigten.

Om aftenen havde vi valgt en restaurant fra Turen går til New York: Buddakan i Meat-packer district nede ved 14. gade og 10. avenue. Det var vildt spændende, de har en underlig indretning, som er en mellemting ml. en balsal med højt til loftet og underlige dunkelrøde hvælvinger. Maden var Asiatisk fusionskøkken.

Tirsdag blev brugt hovedsagelig på 5th avenue. Vi startede oppe ved Central Park, og vi piger fik en tur i hestevogn rundt i noget af parken. Vi skulle selvfølgelig også i Apple store'en. iPhone 4s var lige blevet annonceret, og udenfor var der 3 køer: En for at bestille en iPhone, en for at hente en bestilt iPhone og en for at skrive på kondolencelisten for Steve Jobs. Indenfor var der sort af mennesker. Specielt at se, at den største del af butikken blev brugt til at hjælpe eksisterende kunder med at bruge deres produkter.

Den store indkøbsdag var onsdag. Far havde bestilt en stor bil, som vi skulle have resten af turen. Vi skulle til Woodbury Common Premium Factory Outlet. Det ligger temmelig langt fra New York City oppe i staten New York mod nordvest. Det var øsregnvejr, og da centeret ligger som en hel lille by med gader, blev vi temmelig våde af at løbe fra butik til butik. Der blev købt ind til de første par uger. ;-) Far købte en kuffert mere til varerne.

Vi skulle temmelig tidlig tilbage, da vi havde billetter til opera om aftenen. Vi skulle i Metropolitan Opera og se Barberen i Sevilla. Det var sjovt, men min mor og far vil nu hellere se Verdi. Jeg er nok mere til den art.

Torsdag var det min fødselsdag, og vi tog tidlig ind til Times Square for at spise brunch. Det var hyggeligt at blive fejret. Vi piger gik for os selv i butikker. Mor og far skulle selvfølgelig på garnindkøb. Om aftenen skulle vi til musical. Far havde stået 1,5 time i kø på Times Square for at få billetter. Hans ryg havde ikke særligt godt af det. Han havde valgt "Memphis", som er en ny musical om raceadskillelse og rock musik i halvtresserne. Kristine og Kia syntes, at det
var bedre, end opera.

Fredag fik vi lokket far til at køre os til en mall i New Jersey tæt på Newark lufthavnen. Det viste sig, at det ikke var et rigtig outlet, men mere en alm. Amerikansk mall. Om eftermiddagen besøgte far og mor IBM's udstilling om Smarter planet i Lincoln centeret.

Lørdag var sidste dag. Efter at have forladt hotellet kørte vi en tur på Long Island. Vi besøgte nogle af strandparkerne langs kysten mod Atlanterhavet. De er rigtig store, man kan godt se, at der om sommeren er mange New Yorkere, som gerne vil til stranden. Vi besøgte også nogle små byer, som var Amerikanske versioner af forstæder til storbyen. I en af de små byer, spiste vi dejlig frokost. Sidst på eftermiddagen måtte vi tilbage til J.F. Kennedy lufthavn, aflevere bilen, og flyve mod Island igen.

Tidligt søndag morgen kom vi til Island. Vi havde 6 timer, og det lykkedes at få en bustur til Blue Lagoon. Det er bare helt fantastisk at kunne ligge i det varme vand, og lade de stive muskler slappe af. Det er bare en fantastisk måde at overstå den ellers lange tur hen over atlanten. Efter Island var der kun 3 timers flyvning hjem til Danmark, så vi var hjemme til aftensmad søndag aften.

7 dage i New York er rigeligt, men det er jo ikke altid, man kan det planlægge helt, som man vil.

1 kommentar:

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Hej Louise.

Hvor hyggeligt også at få et lille indlæg fra din hånd. Dem kan du roligt skrive flere af ;o)

Lyder som en dejlig tur !