søndag den 13. december 2009

Endelig lidt strik på kanalen

I går tog vi en lille tur til Århus. Vi havde så småt planlagt en juletur til Berlin, men for det første var flybilletterne rævedyre her i december, og for det andet blev jeg lige pludselig helt stresset over, hvor lidt tid, der var til juletræsindkøb, gavelavning mm, så vi blev hjemme. Da Louise havde ønsket at komme til Århus for at se teaterstykket "Det gyldne kompas 2", bestilte vi billetter på nettet, og tog en smuttur til det jyske. Det går helt ufatteligt hurtigt med at komme til Århus. 2 timer og 40 minutter, det er da ikke galt! Og vi havde en dejlig tur. Teaterstykket levede helt op til forventningerne, og selve bilturen var også vældig hyggelig. Vi hørte Harry Potter 7, indtil Louise faldt i søvn. Så måtte Claus og jeg forsøge at snakke sammen, det gik nu udmærket.At strikke strømper på maskine går så stærkt, at selv mit ikke lille strømpegarnslager bliver noget slunkent. Derudover ønskede Louise sig nogle ensfarvede strømper. Har man hørt noget så kedeligt? Da jeg samtidig så at www.hostrik.dk havde udsalg, var det ikke så svært. Så jeg fik bestilt "lidt" garn, så lageret ikke bliver for tomt. Nogle af strømperne vil jeg nu nok strikke i hånden, så kan jeg prøve lidt flere mønstre af.

Jeg har færdiggjort en masse småting, mest på den nye maskine, men også lidt i hånden.
Halstørklæde hæklet i hånden:
Faktaboks:
Garn: Naturally Aspire, købt på New Zealand, lækkert blødt.
Mønster: Edderkoppemønster, fundet på nettet.
Pind: Tja, den tykkeste hæklepind, jeg har, ikke nogen speciel fancy nål.
Hot or Not: Gavekassen har slugt det, men jeg synes, det er rigtig lækkert.
En Bactus:
Dejligt hurtigt projekt, og så pænt.
Garn: Zitron, håndfarvet, købt i Flensburg.
Mønster: Start med 4 masker, tag ud på hver 4. række til 90 masker, derefter ind på hver 4. række. Hækle en musetakkekant rundtom.
Hot or not: Gave til en tilstundende højtid.
Første par strømper strikket på maskine:
Det er godt nok smart, og hurtigt!
Faktaboks:
Garn: Harry Potter, Draco, købt på E-bay
Mønster: Bente Rønbergs maskinstrikkede strømper, glatstrikkede.
Hot or Not: Ryger lige i gavekassen.
I Louises spejdergruppe har de en fast juletradition, hvor spejderne kommer hjem til nogle forældre, hvor de så får æbleskiver og enten historier eller anden underholdning. Den forælder, hvor Louise var i år, havde fået en genial idé. Hun havde købt dekorationsler, og så fik børnene lov til at lave julefigurer. Louise lavede den yndigste engel, som har lyst op på middagsbordet siden.
Vi har snakket om at prøve at lave en i Fimoler, som kan brændes i ovnen, så den bliver mere holdbar. Denne fine engel har nemlig allerede tabt vingerne! Men vi nyder nu resterne alligevel.

3 kommentarer:

Linda sagde ...

Flot strik (og hækling). Nogen ser ret glad for alt det garn...
Englen, I skal da lave den i saltdej! Jeg har et gaaaaammelt alt om H med 3 stks englebasser i næsten samme stil, skal checke nummeret ud og finde opskriften og proceduren til jer.
kh Linda

christunte sagde ...

He he - nå, DER var rovet fra hostrik!
Jeg endte også med næsen i Silk Garden Sock. Det var bare for godt til at lade være.
Hvor er det dg bare fikst, at du kan lave strømper på maskine!

Lisbeth sagde ...

Ja, Det vakte glæde med tanken om alle de lækre ensfarvede strømper. Og selvfølgelig skal englen laves i saltdej! Jeg har aldrig lavet noget i saltdej, så derfor tænkte jeg ikke lige på det. Vil blive rigtig glad for en opskrift og procedure, så vil jeg sætte Louise i gang med det. Det er da egentlig også en glimrende gaveide, hun bliver lykkelig.
Og ja, det var rovet, selvom jeg ikke lige fik købt Silk Garden Sock, det må blive næste gang. Det er fikst, hurtigt og rigtig pænt med de strømper, jeg er i gang med 7 par til....