tirsdag den 1. december 2009

Juleforberedelserne fortsætter for fuld udblæsning

Resten af friugen blev brugt mere end almindelig godt. Faktisk udnyttet til sidste blodsdråbe.
Jeg fik afprøvet strikkemaskinen en del. Faktisk så meget, at jeg var temmelig ødelagt i musklerne i skuldre og ryg, men det går jo over igen. Jeg måtte også lige investere i lidt mere garn fra Holst garn, lækre farver, god kvalitet og rimelig pris... Men strikkemaskinen har drillet rigtig meget. Jeg startede på en bluse i grøn supersoft, købt hos Bente Rønberg. Planen var en kjole med sømandsbobler på bærestykket, men ved nærmere eftertanke er det nok ikke det bedste mønster til mig. Så jeg ændrede glad og fro planer til en lang bluse... Så langt, så godt. Jeg har lavet strikkeprøve, og regnede efter bedste evne. Herefter startede jeg med ærmerne, det gik fint, så nu har jeg to ærmer! Bagstykket gik ok, bortset fra lidt fejl 40, som jeg rettede.... Da jeg nåede til mønsterdelen, begyndte maskinen at skabe sig. Lige pludselig ville den ikke strikke mønster, men lod tråden ligge løst over en del af nålene. Da jeg prøvede at pille op, knækkede tråden. Hmm, nu var gode dyr jo rådne, eller var det mon gode råd, der var dyre? I hvert tilfælde pillede jeg stykket af nålene, for så kunne jeg også komme til at måle igen, da det så meget stort ud. Det var det også, så nu har jeg pillet det op, og kan begynde forfra på regnemaskinen og herefter på maskinen. Det er jeg ikke nået til endnu. Men jeg forsøgte så at strikke mønster med noget andet garn. Hmm, det gik så ikke bedre! Så til sidst var jeg da ved at opgive ævred og smide maskinen ud gennem vinduet. Men så let giver jeg alligevel ikke op, så i stedet er den kommet lidt i skammekrogen, og jeg vil lige strikke lidt flere små ting, inden jeg kaster mig ud i de store projekter igen. Så kan maskinen måske lære det! Eller måske kan jeg?
Nå, livet skal jo ikke være så let, og tålmodighed belønner sig nogen gange.
Jeg har i hvert tilfælde en kasse med lækre sager parat til jeg kaster mig over det igen.
Ugen bød også på de to årlige indkøbsture. En dejlig tradition, hvor jeg får købt størstedelen af årets julegaver. Det er rigtig hyggeligt, og vi får vendt verdenssituationen rundt et par gange. Desuden afhjælper det decemberstresset at have styr på gaverne. Selvfølgelig mangler jeg lidt. Noget skal lige laves færdigt, og et par småting skal købes, men det store ræs er overstået, jubi. Som sædvanlig tænker jeg alvorligt på, om familien ikke kunne stilles tilfredse med et par geder i Malawi, men det tror jeg ikke helt på.
Gaverne i posevis. En del er allerede pakket ind, herligt.

Jeg deltog også i pakkelegen hos Christunte. En dejlig aften i selskab med en masse herlige strikkere. Det må gentages igen. Og hvorfor vente til jul? En fantastisk måde at få byttet garn på. De fleste var meget tilfredse med deres gaver. Jeg fik noget dejligt hjemmefarvet strømpegarn, noget sari-silke og lidt rester til et tørklæde.


Lørdag morgen drog vi til lufthavnen. Vi skulle en smuttur til Oslo for at deltage i en 50 års fødselsdag.


Nordmænd er gode til at feste! Vi fik en meget traditionel ret til middag. Rakefisk! Kan ikke anbefales svage danskere! Det består i ørred, som er lagt i lage (som regel en familieopskrift) og herefter gemt i 2-3 måneder. Den lugtede og smagte af svovl! Jeg spiste pænt en portion, men stor fan bliver jeg nu aldrig! Jeg spurgte også, om de havde mange problemer med "pølseforgiftning" (botulisme), men det mente man bestemt ikke var et issue. Hmm, vi blev da heldigvis heller ikke syge, men det var mere specielt end lækkert.
Det bedste var nu øllen og linieakvavitten, som fisken blev druknet i... Det medførte så, at de fleste blev temmelig overrislede.

Selskabet var temmelig skandinavisk! Flest nordmænd, men både svenskere og danskere var der jo også, så sproget var lidt kaudervælsk. Men det var utrolig hyggeligt, og vi mødte nogle dejlige mennesker. Vi genså også nogle, vi havde mødt for 13 år siden. Tiden går så fort, som vi blev enige om.


Fødselaren fik sunget norsk - svensk og dansk fødselsdagssang. Han var lykkelig!

Værtsparrets ældste datter har den sødeste lille yorkshire terrier, som også boede i huset. Den var så kær og legesyg, så den måtte lige foreviges.


Søndag drog vi hjem efter en dejlig weekend. Heldigvis fik vi ikke tømmermænd af linieakvavitten! Nogle gange skal man bare være heldig!
Nu er december så startet med masser af arbejde, hygge og traditioner, så der følger nok snart flere indlæg.

3 kommentarer:

christunte sagde ...

Håber, du holder ud med strikkemaskinen - den MÅ vel kunne lære at makke ret?
Mange tak for sidst - det var hyggeligt. Gavebjerget ser sandelig også stort ud på dit billede! Jeg har iøvrigt lige drukket lakridste for første gang i dag. Det smagte rigtig godt!

Dorthe sagde ...

Ja, så kan det godt være, vi har været på kursus, men der skal vist nogle fejl til, førend man er udlært! Man kunne jo så indvende: behøvede det lige at gå ud over det garn! Du må have fundet ud af, hvorfor det mønster driller - mangler du at trykke på en knap?

Herligt med indkøb og Oslo-tur. Der er altså noget med nordmænd og mad... Ja, jeg siger ikke mere ;-)
KH

Marianne sagde ...

Altså, at du ikke får sved på panden er mig ubegribelig. Jeg tror du gør det rigtige med strikkemaskinen, at trevle op er også min merit indtil den sidder i skabet. For så er det så meget nemmere næste gang. Jeg så Holst garn for første gang for 2 uger siden og syntes at prisen virker ret god i forhold til kvaliteten, men efter din beskrivelse vil jeg helt sikkert bestille....