tirsdag den 5. juli 2011

90 års fødselsdagen!

Min mor blev 90 år sidste tirsdag. Tænk at have levet i 90 år! Og tænk lige, hvilken udvikling, hun har oplevet. Da hun blev født i 1921 var der biler, men det var ikke hvermands eje. Der var stadig hestevogne på vejene, og København var meget mindre end i dag. Hun cyklede hele sin ungdom, og det var ikke sjældent, at de cyklede til Nordsjælland og hjem igen samme dag.
Min mor har altid lavet meget håndarbejde. Hun syede alt sit tøj selv, og det meste af mit og mine to søstres tøj. Hun strikkede også en masse bluser, bl.a. de lækreste norske sweatre, og hækle kunne hun skam også. Aldrig sad hun bare med hænderne i skødet.
Hun læste også en masse bøger. Hun var hjemmegående, eller nærmere hjemmeløbende. Der blev gjort hovedrent i lejligheden to gange om året, og vi snakker altså om at alle bøger blev støvsuget, vinduerne pudset mm. Derudover havde mine forældre et sommerhus i Lille Kregme, hvor vi tilbragte alle week-ends samt ferier. Der blev da også gjort hovedrent, gulvet blev lakeret en gang om året, og haven var en rigtig prydhave med en meget stor køkkenhave. Vi havde et år med omkring 100 kg jordbær og et andet med omtrent lige så mange hindbær. Vi havde ærter/kartofler/blomkål/rosenkål og broccoli, og selvfølgelig ribs, solbær og rabarber. Det var rigtig godt med alle de friske frugter og grøntsager.
Nå, men tilbage til nutiden. Dagen blev fejret i Tivoli med frokost. Den gamle dame nød turen, godt nok i kørestol, men hun var glad for at komme i Tivoli med hele familien. Min niece kom hjem fra London i weekenden, og så måtte vi jo lige fejre fødselsdagen igen. Det blev holdt med en god middag hos os, hvor det meste af familien deltog.
Menuen var gammeldags grydestegt kylling (snydt lidt, da vi stegte den i stegepose, men den blev rigtig saftig og god), nye kartofler, rabarberkompot og agurkesalat. Desserten var en lille mandelkage, is og jordbær.
Herligt.
Gaver var der selvfølgelig også.
Bedst var nok billederne, f.eks. et billede af min nevø, der dirigerer.
En rigtig god aften.

1 kommentar:

Søster II sagde ...

Ja det var bestemt en dejlig aften, også dagen i Tivoli var helt som den skulle være -og endelig blev fødselsdagen fejret igen i går eftermiddags. Denne gang i haven hjemme hos Mor. Vores ældste søster og hendes mand havde arrangeret en meget fin eftermiddag med kølig hvidvin, jordbær og andet frugt samt hjemmebagte pizzasnegle i form af 9taller og nuller! Vejret var endnu en gang med os. Men NU må det altså også være nok med al det fødselsdagsfester :-)