søndag den 15. september 2013

Cortona

Efter fem skønne, men varme dage, kørte vi til Cortona. cortona er en lille bjerglandsby, som ligger i sydøst Toscana. Syholdet har kommet der gennem 25 år. I starten var de med bus, og boede der i to uger, havde fem symaskiner med, og holdt sykursus der. I år havde vi bare to overnatninger, og det var klart for lidt. Der er betagende smukt. 
Vi boede på et ombygget nonnekloster, med en terrasse med en betagende udsigt over dalen og lago Trasimeno.
Cortona ligger på en bjergkam, så der er meget, meget stejlt. Når man går gennem byen til den anden side, ser man ud over en ny dal, hvor Frans af Assisi's kloster ligger.
På vejen ned til Cortona stoppede vi ved et skindoutlet, hvor en del shoppede en smule. Derefter stoppede vi ved en fabrik, hvor de producerer det smukkeste, lækre italienske luksustøj. Der blev shoppet meget mindre! Lige indtil de fandt deres stofrester frem. Så kom købelysten frem igen!
Om aftenen fandt vi en fantastisk restaurant, Preludia, hvor vi fik superlækkert mad, uhm.
Fredag kørte vi med minibus til Frans' kloster.
Fra klosteret gik vi så tilbage til Cortona.
Distancen var kun lige under fem km, men der var en del højdeforskel! Vi endte langt over byen ved et kapel med em smuk udsigt over dalen.
Turen ned til byen var lidt hård! Vejens hældning var mellem 20 og 30 %, så det kunne mærkes i lårmusklerne.
Så var det tid til frokost, som vi spiste på Osteria del teatro. Det var den bedste frokost, vi fik på turen, så det siger ikke så lidt.
Om aftenen havde vi afskedsmiddag på terrassen, hyggeligt og godt.
Lørdag gik turen hjemad, hvor vi blev samlet op i Kastrup af min nevø, dejligt. Og som en bonus kom vi hjem til den dejligste middag, det var forkælelse, tak for det.
Søndag er gået med oprydning, vask og frokost med min søster og min moster. I morgen starter hverdagen igen, suk! Jeg er altså rigtig god til at holde ferie! Men det er de fleste vel!

Ingen kommentarer: