mandag den 9. september 2013

Firenze

Så er vi i Firenze sammen med mit syhold. Her er varmt! Ca. 32 grader, men det er nu rigtig dejligt. Vi bor meget centralt på et lille hotel på piazza San Lorenzo. Vi kom lørdag, og var alle ude at spise på en god "Mozzarella restaurant".
Søndag tog vi den lokale bus op til Piazza Michelangelo, hvor der er en meget fin udsigt over byen. 
Vi gik derefter ned mod byen, først gennem en lille park.
Herefter gennem bymuren og langs med den. Så gik turen opad igen! Oppe ved fort Belvedere gik vi ind i Bobolihaven. En stor park med masser af forskellige interessante steder. I bunden af Bobolihaven ligger Palazzo Pitti, hvor Medicierne har boet. Cosimo I. købte paladset af familien Pitti, og udbyggede det, så det er kæmpestort. Der er flere forskellige samlinger, bl.a. malerier og haute couturetøj. Det var spændende at se kjolernes forskellige udformninger igennem tiden. De var sat op, som man direkte kunne sammenligne flere lignende kjoler fra forskellige årtier.
Nu var vi efterhånden både sultne og kaffetørstige, så vi fandt et enoteca på pladsen foran paladset. Herligt med lidt mad og drikke.
Vi klar til lidt mere vandring, så gik turen over Ponte Vecchio til Piazza Signorina, hvor kaffen og en is kunne indtages. 
Efter den glimrende kaffe slentrede vi tilbage mod hotellet, så Claus' ryg kunne få en pause.
Aftensmaden fik vi på en rigtig god restaurant bag Piazza Signorina. Super asparges risotto og perfekt T-bone steak! 
Vejret var skønt, varmt og dejligt, så det var for tidligt at gå i seng. Vi fandt derfor et andet listigt sted, hvor vi kunne få lidt vin, inden hotellet igen blev fundet.
Claus havde fået inspiration til turen gennem Bobolihaven og Palazzo Pitti ved at læse Inferno af Dan Brown. Jeg er spændt på flere af den slags inspirationsture!

Ingen kommentarer: