tirsdag den 11. maj 2010

Leipzig og Berlin fast track

I sidste uge var jeg to dage i Leipzig på kursus. I Leipzig mangler man også intensiv pladser på hjertecentret, så man har udviklet en anæstesiform, som kræver kortere opvågning end den traditionelle. Den ville vi gerne lære mere om, så en kollega og jeg var en tur i Leipzig. Det var utrolig interessant. Både fordi det er et kæmpe hjertecenter, som opererer næsten 4 gange så mange patienter om året end vi. Også fordi organisationen er vældig forskellig fra vores. På hospitalet er der tre intensivafdelinger, en hjertekirurgisk med 30 sengepladser, en børneintensiv med 10 pladser og en hjertemedicinsk med 30 sengepladser. Til sammenligning har vi 19 hjertekirurgiske pladser, hvor der også er børn og 7 hjertemedicinske pladser, så vi er noget mindre dimensioneret end tyskerne.På vejen hjem blev der lige tid til en køretur rundt i Berlin. Jeg har aldrig før været i Berlin, så de kørte rundt til mange af turistattraktionerne, og det var en rigtig appetitvækker. Jeg må snart tilbage!

1 kommentar:

christunte sagde ...

Uh - der er dejligt i Berlin. Jeg var der for 1½ år siden. Det var en fantastisk by!
Lyder som et spændende kursus! Jeg har fået tilsneget mig et møde i Prag fredag. Det glæder jeg mig til...