fredag den 28. januar 2011

1000 huer til Cuba


Christunte har skudt endnu en konkurrence i gang, og denne gang må jeg deltage. Det er nemlig et rigtig godt formål. 1000 huer til Cuba, hvor man vil begynde at anvende CPAP til babyer. Christunte har skrevet meget udførligt om CPAP behandling, som jeg også kender ganske glimrende. Jeg har i min studietid passet en del børn i CPAP. Udstyret til behandlingen er opfundet af en dansker, Daniel Benveniste, som var anæstesiolog. Han var overlæge på Nykøbing Falster sygehus indtil han døde i en trafikulykke. Han blev født i 1915 i Thessaloniki, Grækenland, hvor han blev uddannet som læge. Efter 2. verdenskrig mødte han en dansk kvinde, som han blev gift med. De fik 5 børn. Efter krigen arbejdede han som anæstesilæge i Israel inden han flyttede til Danmark. Her blev han speciallæge i anæstesiologi i 1964. Han døde i 1983. Hans ene barn har en blog, som mest handler om vedkommendes rejser.
Nå, det var et sidespring fra det oprindelige: Huer til Cubanske babyer! Jeg vil opfordre alle, der kan strikke, til at producere en masse huer i bomuld/bomuld-akryl. Der er opskrifter på Christuntes blog. Jeg står gerne for afleveringen af huer til Christunte.
Nu vil jeg gå i gemmerne for at finde noget bomuldsgarn, ellers må jeg jo "desværre" investere i noget....
God weekend til alle.

1 kommentar:

christunte sagde ...

He he - så lærte jeg en masse om Benveniste! Er det noget, man lærer i anæstesiolog-skolen?
Tak for det...