torsdag den 20. januar 2011

Fra Geriatrisk afdeling


Det har længe stået dårligt til i den lille familie, og Lisbeth har da også med rette betegnet det som feltlazarettet. Det er nu væsentligt bedre. Dels er Louise og Lisbeth raske igen, som enkelte af jer vil have bemærket. Og dels blev jeg opereret for min diskusprolaps i mandags, d. 17. 90% af alle diskusprolapser går i sig selv igen inden for 6 til 8 uger. Jeg tilhørte bare de 10%. Hvilken lettelse at blive opereret. Tænk, efter stærke smerter i mere end 6 uger at vågne op efter anæstesi, og være fri for den brændende og sviende fornemmelse i højre ben. Tænk at kunne lægge sig tilbage i sengen om aftenen og være i stand til at finde ro med det samme, og ikke skulle bruge en times tid på at kunne falde i søvn. Jeg sov 5 timer i træk samme nat, det er ikke sket i måneder!

Jeg har været heldig. 6 dage efter beslutning om operation, kunne jeg blive opereret på Ryghospitalet i Hellerup. Det kan klart anbefales! Det er en af fordelene ved at have en sundhedsforsikring. Hvor er det forfærdeligt for de mennesker, som skal igennem det offentlige sundhedsvæsens ventetid på diskusprolapsoperationer. Sundhedstyrelsen har netop publiceret på deres hjemmeside, at gennemsnitsventetiden for diskusprolaps var 65 dage i 2009 og 48 dage i de første 7 måneder af 2010. Det må koste adskillige patienter deres erhvervsevne.
De første par dage har man opfattelse af, at måltiderne er erstattede af piller. Det er nu hurtigt overstået, da smerterne fra operationssåret ikke kan stå mål med nervesmerterne fra før operationen. Her på 4. dagen tager jeg ikke noget smertestillende mere, og det føles godt. Specielt fordi jeg så ikke længere føler mig mere eller mindre bims i hovedet!

Genoptræning
Det er utroligt, så hurtigt det går tilbage med kroppen efter nogen tid på ryggen. Jeg er blevet sendt hjem med et træningsprogram, som ved første øjekast er velegnet for en folkepensionist. Det har jeg troskyldigt fulgt, og jeg er helt smadret i mine muskler! Følelsen i mine lår er den samme, som jeg havde efter at have løbet cityløb tidligere i år. Om et par uger kan jeg begynde at svømme og træne lidt på kondicykel, og om en måned starter træningsprogrammet hos fysioterapeuten. Senere endnu kan jeg begynde løbetræning igen.

Målet er dels at nå op på samme form, som inden, og dels at styrke ryggen, så jeg ikke skal samme tur igennem igen. Jeg har nu ikke tænkt mig at melde mig som flyttemand en anden gang!

10 kommentarer:

Laila: sagde ...

Der er nok heller ikke nogen der vil have din hjaelp mere... :(

Madame sagde ...

Hvor er det dejligt at læse, at din operation er godt overstået, og du har det bedre, Lisbeth! Rigtig god bedring - jeg håber, du hurtigt kommer i form igen.

Tigerdyretclaus sagde ...

Nå, så kan det ogzå være ligemeget!

marianne sagde ...

Rigtig god bedring til dig:)

christunte sagde ...

Godt, at du er ovre det, Claus.
Geriatrisk afdeling er du nu nok ikke helt til endnu....

Linda sagde ...

Hvor er det godt at høre, I var da også en flok stakler i forskellige grader af sølle ....
Det må virkelig være en lettelse at være smertefri! Jeg har een gang prøvet at have iskiasnerven i klemme i det ene ben, og det var et mareridt, med netop den konstante uro du beskriver. Dejligt for dig og resten af familien!
Hvad... inviterer I snart på en omgang Bezzerwizzer?

Lisbeth sagde ...

Jamen, lige nu spiller Louise, en klassekammerat og Claus Bezzerwizzer, så du kommer bare, når du har tid.... Og så kan jeg nok lokkes fra sytøjet.

Uldbegavet sagde ...

Du ønskes rigtig god bedring, det glæder mig, at operationen er vel overstået.
Du skriver om, hvor synd det er for de mennesker, der ikke har en privat sundhedsforsikring.
Jeg er ikke enig med dig.

De private hospitaler er rigtig gode til at varetage, specielt ortopædkirurgiske operationer, men de har intet akutberedskab.
Det betyder, at hvis noget går galt, er de ret dårligt rustede til at håndtere det.
Jeg arbejder selv i sundhedsvæsenet og ville aldrig lade mig operere på et privathospital.

Glæder mig dog over, at det er gået dig godt og vil gerne ønske rigtig god bedring.

Søster II sagde ...

Hold så op en omgang, du har været igennem... og nu har du da lidt at se frem til med genoptræningen. Det må være fantastisk at vågne op uden smerter - godt.
Jeg er helt uenig med Susanne, har også selv arbejdet mange år i sundhedsvæsenet, været indlagt og blevet opereret på såvel det offentlige som det private - der er godt nok en forskel, der vil noget. Og jeg må skam sige, at specielt plejepersonalet i det offentlige kunne blive ganske inspireret af behandlingen inden for det private. Jeg var ganske ganske tryg ved det private - men kan desværre ikke sige det samme om det offentlige.
Men det er jo en evig diskussion - og ganske trist at det er nødvendigt med en opdeling og forsikringsordning...

christunte sagde ...

hej Lisbeth - du har fået en award