mandag den 4. november 2013

Weekend i Skagen

Vi har holdt weekend i Skagen, og det har været suverænt. Vi lånte et fantastisk sommerhus i Gl. Skagen. Det ligger helt perfekt bag sidste klitrække inden stranden.
Så vi kunne høre havet og blæsten og intet andet, skønt.
Jeg har holdt sommerferie i Gl. Skagen i 1975 sammen med to gymnasievenner. Den enes forældre havde et gammelt Skagenhus på Jens Rasmussensvej. Huset hed "Farfars hus", og vi prøvede at finde det, men uden held. Jeg kunne ikke helt huske, hvilket af husene, det var, og skiltet var altså pillet ned, snyd.
Men weekenden var nu alligevel perfekt. Vejret har været lidt blandet med byger, men også med en masse sol.
Lørdag kørte vi en tur til Hjørring om formiddagen, og om eftermiddagen gik vi tur langs stranden, inden vi lavede mad.
Vi fik nemlig gæster. Claus' grandfætter og hans kone kom. Det var så hyggeligt, vi har ikke set dem i fire år, men snakken gik lystigt, der var jo noget, der skulle indhentes.
Claus havde fødselsdag, så han blev fejret med sang og gaver, han var nemlig heldig....
Søndag mødtes vi med granfætter og hustru ved Råbjerg Kirke.
Vi ville gerne gå tur ud til Rullestenene, en af Claus' yndlingsture i området. Det var en dejlig frisk tur, for det blæste en halv pelikan, og der kom også lidt småbyger, men det gik nu fint. Efter turen tog vi hjem til granfætteren, hvor der så stødte nogle flere fra familien til. Så vi havde en superhyggelig aften med dejlig dejlig mad. Vi fik langtidsstegte ænder, uhm. Til dessert var der så lige fire slags is. Jeg holdt mig til den ene slags, det var nemlig lakridsis, og en af de bedste, jeg har smagt til dato.
I dag har vi så pakket, lukket og låst godt og grundigt, og kørt hjem. Vi kørte via Århus, hvor vi havde tid til frokost inden færgeturen. Vi kom tilfældigvis til at køre ned ad Gl. Munkegade, og der ligger Fandango! Den måtte jeg altså lige besøge, jeg manglede nemlig en smart strikkefasthedsmåler, lidt hæklenåle og lidt andet udstyr. Man skal jo aldrig gå ned på udstyr! Det gør jeg så heller ikke.
Vi landede i Hørsholm omkring aftensmadstid, så nu står den på afslapning inden sengetid.
Vi tager gerne tilbage til Skagen en anden gang!

Ingen kommentarer: