søndag den 20. september 2009

weekend = afslapning

Vi har haft en usædvanlig weekend uden de store aktiviteter. Mærkeligt, men tiltrængt. Jeg har virkelig arbejdet igennem de sidste fire uger, og det kan mærkes. Så lørdag havde jeg en mindre grad af migræne, som fordrede, at jeg sad musestille, hvis jeg da ikke lige sov til middag... Heldigvis var vejret så fremragende, at jeg kunne sidde på terrassen med et strikketøj og holde øje med Casper, mens Claus styrtede rundt og vaskede træværk, før han kunne male samme. Dette har medført, at han nu sidder i sengen og ser film på en computer! Jeg nyder så stilheden i huset foran computeren med en lille øl ved siden, ren hygge.

I dag var hovedpinen heldigvis forsvundet, så jeg har lavet en smule mere. Bagt, vasket og lavet lektier sammen med Louise. Hun er nået til store tal, dvs. regning med potenser, udfordrende men sjovt.

Louise har nået lidt mere i weekenden. Lørdag var hun hos sin spejderveninde. De forsøgte at tjene penge til spejderhjælp, men uden det store held. Så på fredag vil de forkæle os med at lave mad til os, bage flûtes og ordne have. Det kan nok give lidt i spejderkassen!
I dag har hun bagt muffins sammen med to skoleveninder. De hyggede sig svært, og kunne faktisk klare sig uden hjælp, jubi, fremgang. Det ender forhåbentlig med, at de bliver helt gode i køkkenet.
Jeg har færdiggjort lidt strik:
Strømper for en gangs skyld, men jeg nyder det, og Louise er vokset ud af de fleste fra sidste år.
Faktaboks:
Mønster: Gode, gamle, velprøvede glatstrik med hæl fra "favorite socks". 56 masker.
Garn: Cherry Tree Hill Supersock Select, Country Garden, købt på ebay til en brøkdel af nyprisen...
Pinde: Knit-pro harmony 2,75, 15 cm lange, de er bare yndlingspindene.
Hot or not: Hot, hot, bløde varme og superflotte farver. De ryger lige i Louises sokkeskuffe.
Næste par:
Faktaboks:
Mønster: Fuldstændig magen til sokkerne ovenover... Variation er ikke eksisterende.
Garn: Med fare for at gentage mig selv: Cherry Tree Hill, Sockittome, farve: Fall Foliage. Ikke helt så bløde som de andre, men utrolig flotte farver.
Pinde: Se ovenover...
Hot or not: Se ovenover...
Så har jeg sørme begået andet end strømper. Et sjal, nærmere betegnet et Shetland Hap shawl. Og det er til mig selv. Min nye skindjakke er temmelig åben foran, så jeg manglede lige et sjal til at varme halsen.
Faktaboks:

Mønster: Aestlight Shawl. Købes hos: gudruncjohnston@gmail.com Et supernemt mønster, som er sjovt at strikke.

Pinde: Knit-picks metal str. 5, dejlige pinde.

Garn: Yummigarn, nemlig alpakka/silk fra The Natural Dye studio, købt hos markno.

Hot or not: Hot, jeg glæder mig til at bruge det. Og så er jeg lige startet med endnu et, der skal bruges til gave.

4 kommentarer:

Laila: sagde ...

Uha, du er go´til det med strømper. Gid jeg havde den dyd at have tålmodighed til det...

Laila: sagde ...

Jeg må vist få dig til at sende mig en mail.
laila68 @ gmail.com

jeg er klar til både onsdag og torsdag, hvis du overkommer det....

christunte sagde ...

Glæder mig at se, at andre også strikker de gode, gamle strømper uden alt halløjet (skal nemlig have sådan nogle på pindene igen).
Dejligt, dejligt sjal du har fået lavet!

Merete sagde ...

Sikke en dejlig weekend I har haft. Strømper at altid gode at strikke og have på.
Merete