tirsdag den 24. september 2013

Strikkefestival på Fanø.

I weekenden har jeg været til strikkefestival på Fanø - sammen med 10.000 andre strikkere (nogle dog med mand og børn). Det var superhyggeligt og en fantastisk oplevelse.
Jeg er "Fanø jomfru", dvs jeg har aldrig været på Fanø før, og jeg har derfor selvsagt heller ikke været til strikkefestival der. Tidligere har festivallen været afholdt hver andet år, men der er vist planer for at ændre dette til en årlig begivenhed. Nok både fordi festivallen er vokset i popularitet, sidste gang for to år siden kom der ca. 3.000 deltagere, og fordi man skønnede, at deltagerne har lagt omkring 40 mio kr på øen i forbindelse med festivallen. Se det er jo rigtig mange penge... Og nok et godt incitament til at gentage successen hvert år, hvis man kan.
Jeg var blevet lokket med af nogle af mine strikkevenner, som havde lejet et sommerhus med plads til 6 deltagere. Først sagde jeg nej, fordi jeg troede, det var sidste weekend, hvor jeg jo var i Firenze. Men da jeg opdagede, at jeg kunne deltage, sprang jeg til. Det har jeg da godt nok ikke fortrudt.
Gruppen var en samling superskønne kvinder, og vores hus fungerede helt perfekt. Alle arbejdede for, at vi alle skulle have en god oplevelse, og det lykkedes. Huset var skønt, stort med to badeværelser, og det lå helt perfekt.
Lige syd for Nordby i Fanø Bad området, så vi gik uden problemer ind til Nordby. Vi ankom fredag aften, fik lavet mad, og hyggede os gevaldigt.
Lørdag morgen gik vi som sagt til Nordby, og så på lokaliteterne undervejs. Der var en del strikkegraffiti, sjovt og fint lavet.
Vi var inde i Cristel Seyfarths butik for at købe badges.... Ja, man betaler hver 50 kr for at komme ind til butikkerne, hvor vi så kunne købe garn....
Vi så dog også en udstilling i rådhussalen, hvor der var udstillet en del Annette Danielsen modeller. Det er nu anderledes at se modellerne i virkeligheden.
I "Strien" var der så en masse butikker, så der røg en smule i taskerne.
Efter "Strien" gik vi hjem, hvor vi lige holdt en strikkepause, før vi kørte en tur på stranden.
Mellem Rindby og Sønderho ligger kunstladen, som også fik et besøg. Der var godt nok mange mennesker, men der var også meget at se på.
Efter kunstladen gik turen til Sønderho, hvor vi kun nåede en smule, inden vi tog hjem til huset for at spise lækker mad, osso buco, uhm.
Der var festmiddag i Fanøhallen, men der var kun 450 deltagere, så der var mange, der valgte sommerhusmodellen.
Søndag tog vi til Sønderho for at bestorme de sidste samlinger af garnbutikker.
Der røg også lidt i kurven, bl.a. minkgarn, som skal omsættes til et tørklæde.
Om eftermiddagen kørte vi til færgen, hvor vi så sad i kø i 2 timer, men pyt, vi havde jo strikketøj og godt selskab, så de to timer gik hurtigt. Derefter gik det over stok og sten tværs gennem Danmark. En god og indholdsrig weekend.

4 kommentarer:

Fru Larsen sagde ...

Jaa, det var så dejligt:) Tak for sidst!

christunte sagde ...

Der er så hyggeligt på Fanø. Næste gang skulle du også prøve en workshop - det er også sjovt, selv om det jeg nu synes det er en god model med sommerhus, strik, garnbutik og dejlige mennesker.

Troldungen sagde ...

Det der minkgarn lyder lækkert....Lyder ellers som en super god ide det der med en strikke festival!

Anne sagde ...

Det var så hyggeligt - tak for sidst. Vi ses i dec. Knus Anne