tirsdag den 18. august 2009

Indkøbstur til Flensburg

I næste weekend holder vi sølvbryllupsfest, og der skal jo ligesom lidt til sådan en fest. Så vi kørte til Flensburg lørdag og blev til søndag.
Flensburg er en charmerende by med tydelige Hansestads præg, også selvom den aldrig har været det. Det er også en meget dansk by med mange af skiltene på både tysk og dansk. Folk siger også Moin alle steder. Mange sjove detaljer. Der var en del gamle træskibe i havnen og et vældig leben med "pirat/vikinge marked". De kaldte det "historiske træskibe festival". Der var så mange mennesker, at jeg næsten fik nok. Jeg bryder mig ikke om at blive skubbet og mast, så det blev ikke så lang en tur, som Claus kunne have ønsket sig. Louise havde heller ikke fået det mest hensigtsmæssige fodtøj og strømper på, så hun fik vabler det stakkels pus... men jeg fik da købt lidt strømpegarn i gågaden, halv pris i forhold til DK...

Efter turen rundt i havnen kørte vi til Citti, et stort supermarked, hvor vi startede indkøbsturen. Vi købte lidt øl, slik, chokolade og vin.

Derefter kørte vi tilbage til hotellet.

Aftensmaden blev indtaget på en god restaurant, der lå i "Gnomenkeller", et besøg værd, hvis turen skulle falde forbi Flensburg. Vi var så mætte, at der desværre ikke var plads til Tiramisu, men det må blive næste gang.

Næste formiddag kørte vi forbi Fleggaard, hvor vi fyldte op med sodavand i dåsevis. På vejen ud til Fleggaard kørte vi lige forbi Glücksburg, hvor vi så det sødeste lille slot. Sjovt at tænke, at vores kongehus stammer herfra!
Herefter gik turen tilbage til DK.

Nu kommer vi da ikke til at tørste til festen, nu mangler maden bare....

4 kommentarer:

christunte sagde ...

Hvor hyggeligt. Sidst, jeg var i Flensburg, så jeg også skiltet til Glücksburg, men har aldrig været derude. Han var vist en temmelig fattig prins, Christian d. 9., inden han blev konge..
Det er fint, dit strømpegarn. Særligt dit Zitron (hedder det ikke det?)

Lisbeth sagde ...

Jo, garnet er Zitron, håndfarvet. Specielt det grønne er flot. Jeg regner med, det skal omsættes til sjal.
Christian d. 9. var fattig, så det var da heldigt, at han blev kaldt til DK. Der er museum på Glücksburg, men vi havde ikke tid i søndags.

Marianne sagde ...

Sjovt vi stoppede i Flensburg på vejen fra Tyskland til Danmark og blev enig om at vi til December ville tage en indkøbstur a la jeres. Vi skal jo både holde jul og en Bandit bliver 18 år straks i det nye år og det skal fejres.... Jeg skal ellers love for at i fester - rundefødselsdag og nu sølbryllup - lyder det fra konen der holder fest om 3 år :-)

Lisbeth sagde ...

Ja, Flensburg er et besøg værd, specielt når der skal provianteres til større fester. Festerne har det med at hobe sig op, måske fordi vi blev gift som 25 årige.... Vi har derfor valgt at holde sølvbryllupsfesten helt anderledes end 100 års fødselsdagen. Det bliver forhåbentlig hyggeligt.