onsdag den 5. august 2009

Tallinn

Fredag morgen anløb vi Tallinn. Vejret var gråt og kedeligt, og vejrudsigten lovede regn i store mængder. Vi gik dog en dejlig tur i byen.

Tallinn er en gammel Hansestad, og det er tydeligt. Vi gik en tur i den gamle bydel, som er fuld at interessante gamle huse. Og butikkerne! Det er simpelthen paradis for en håndarbejdsinteresseret. Jeg vidste, der er tradition med uldstrikketøj, men jeg vidste ikke, der også er tradition for tøj og patchwork syet i hør. Mange smukke ting! Og ikke særlig dyre.Vi købte da lidt. En tehætte af hør med patchwork, en filtet hat til Louise og lidt garn til mig, jubii.


Vi nød turen rundt i Tallinn og efter frokost indtaget på café, gik vi tilbage mod skibet. Så begyndte regnen! Vi havde regntøj med, men blev alligevel meget våde. På havnen var Claus og Casper kommet foran Louise og mig, og der fik Casper et flip af de store. Han angreb Claus, som nåede at få en del krads og niv, inden han fik trukket sig væk. Herefter smed Casper sig på jorden og tog nogle sten, og smed dem efter Claus. Det har vi aldrig set før, og selvom det bestemt ikke er positivt, er det dog bemærkelsesværdigt, at han kan finde ud af at kaste noget efter nogle. Claus fik ham beroliget, og der var ikke flere episoder den dag.
Om aftenen gik vi i restauranten, noget spændte, men det forløb uden problemer. Der var taffelmusik, hvilket Casper nød.

Efter maden gik vi forbi en af fotograferne og fik taget et billede af familien. Noget, Casper ikke har kunnet kapere før. Blitzen er for uforudsigelig, så han plejer at reagere på den. Det kostede da også et par krads til Claus, men ellers accepterede han situationen.

Trætte og veltilpasse sov alle godt den nat.

1 kommentar:

Lona sagde ...

sikken en dejlig tur! jeg har selv været så heldig at være i Tallinn et par gange iforbindelse med arbejdet, og det er bare en flot og hyggelig by. Og ALT er bare billigt! Rigtig god tur hjem!