tirsdag den 27. oktober 2009

Fejring

Weekenden blev brugt til fejring af Louise. Dog blev fredag aften tilbragt i Operaen, hvor vi hørte Lucia di Lammermoor, en dejlig oplevelse.

Lørdag havde Claus travlt med spejderne, så jeg holdt pigefødselsdag for Louise og hendes veninder. Desværre kunne kun halvdelen komme, men sådan er det, når man er sent ude med invitationer. Jeg har været så arbejdsramt i efteråret, at vores sociale liv har stået i stampe siden festen, men nu er jeg ved at tage revance. Men de piger, der kom, havde en rigtig hyggelig eftermiddag/aften med selvopfundne quiz, hoppeture på trampolinen, gys udenfor i mørket og et vældigt traktement. Louise og jeg havde bagt boller, kage og lavet lagkage, så alle var velforsynede. Mens de legede og hyggede sig, lavede jeg mad. Forloren hare med kartofler og ovnstegte rødbeder/gulerødder var noget alle kunne lide. Så der blev spist godt. Efter maden så vi så en rigtig pigefilm sammen. Hyggeligt og rart.

Søndag var vi så igang igen. Louise og jeg bagte igen boller, kage og lavede lagkage.... Der kom et sæt venner med børn, og vi hyggede os gevaldigt. Aftensmaden bestod i tykkam, som desværre ikke havde fået nok tid i ovnen pga kommunikationsfejl med termometeret, æv. Men tilbehøret var lækkert.... Og selskabet og rødvinen perfekt, så hyggen var i højsæde.

Ovenpå sådanne udskejelser står den på gulerødder og råkost... Nej ikke helt, men kagebehovet er stillet for det næste stykke tid.


Fredag var jeg hos Dorthe (http://no-36.blogspot.com/). Det var rigtig hyggeligt, og vi fik forberedt os på maskinstrikkekurset om 14 dage. Og noget meget stort! Dorthe lærte mig at hækle endnu et tørklæde, denne gang Edderkopmønsteret, og jeg lavede straks et tørklæde til Louise.
Faktaboks:
Garn: Noro Kochoran, lækkert garn med flotte farveforløb
Pind: Aero nr 6
Mønster: Edderkoppemønster fundet på internettet.
Hot or not: Hot, varmt og lækkert med dejligt farvespil.
Jeg har også færdiggjort lidt strømper!
Faktaboks:
Garn: On-line købt i Flensburg
Pinde: Knit-picks 2,75, de bedste strømpepinde.
Mønster: Baby-cables
Hot or not: Ryger i gavekassen.
Faktaboks:
Garn: Opal 6 trådet.
Pinde: Bambus 2½, da strømperne er delvist strikket i flyet til Amsterdam. De pinde er for lange, og for tynde til garnet! Så strømperne er dejligt tætte.
Mønster: Intet nyt under solen, 2x2 rib
Hot or not: Ryger i gavekassen.
Faktaboks:
Garn: Lornas Lace meget tykt og lækkert garn købt på E-bay
Mønster: Den gode gamle 2x2 rib
Pinde: Knit-picks str 3,75, lækre pinde.
Hot or not: Gode skistrømper til Louises vandrestøvler.

6 kommentarer:

Karin Grøn sagde ...

Sikke en dejlig fødselsdag og sikke glad jeg blev for at høre, at de legede i en alder af 12 år. Jeg troede ellers at det kun var mine børn på landet der forsatte med at lege, for alle de bybørn vi har kendt er holdt op for længst og gider ikke hoppe og se film osv men vil bare playstation og lave voksne ting, men det er nok hvad de ser forældrene prioritere, der gør forskellen. Vores er aldrig holdt op med at lege- den lille på 22 leger teater- dvs hun er med i en amatørscene og spiller teater- den store læser til ingeniør og leger med elektronik. Til Universitariet i Aalborg opfandt han en lille bil, der kunne køre på vand, når man drejede på et håndsving. Det er også at lege. Håber hun får glæde af at lege hele livet. Skønne ting du har fået lavet.

Merete sagde ...

Dejlige sokker du har strikket. Det bliver skønne gaver at få.

Linda sagde ...

Tillykke med datterbarnet, hun ser bestemt også ud som om det har været et par fantastiske fester!

Du har da godt nok haft gang i strømpepindene!!

Dorthe sagde ...

Tøserne ser rigtig ud til at have hygget sig! Og tørklædet er blevet rigtig fint. Du kan godt kridte hæklenålen, for jeg er ved at have godt styr på et nyt mønster! Skal bare lige have fundet noget bedre garn end Noro's!
KH

Anonym sagde ...

Hej Lisbeth
- lækkert med alt det hjemmebag, det er jeg også stor fortaler for. Huen Louise har på, er det en du har strikket - i så fald, hvor er opskriften fra.
I øvrigt, tak for sidst til festivalen!
Mange hilsener
Lis

Lisbeth sagde ...

Tak for hilsnenerne til Louise. Det er så dejligt, at børnene stadig gider lege. Så det bliver helt klart opmuntret. Hjemmebag er godt, men ikke i for store mængder, det tåler vi ikke helt.
Louises hue har hun fået i fødselsdagsgave, den er købt i Lyngby Storcenter, men det må være muligt at finde en opskrift på Ravelry.
Jeg glæder mig til at lære et nyt hæklemønster, jeg ender jo med at blive en haj!
God weekend derude.