mandag den 20. december 2010

Berlin

Sidste weekend var vi en tur i Berlin. Jeg har kun været på gennemrejse, og glædede mig til at se byen efter i sømmene. Men det bliver noget overfladisk med 2 1/2 dag til rådighed. Det har dog skabt appetit på at vende tilbage, og så skal der helst være blade på træerne og lidt mere varme, tak. Vi tog afsted fredag meget tidligt om morgenen. Det har så den fordel, at vi var på hotellet før kl. 9, herligt.
Vi stillede kufferterne og drog på shopping.
Hotellet, vi havde valgt, var et Holiday Inn Express på Kurfürstenstraße, tæt på Zoo, Keiser Wilhelm Gedächnis Kirche og Kurfürstendamm, perfekt for shopping og sightseeing.
Så vi vandrede op og ned af Kurfürstendamm.
Startede med nye støvler til Louise fra Northface, da sidste års støvler var blevet en kende for små, med det resultat at barnet frøs om tæerne, ikke rart. Herefter gik turen til Falke strømper, en dejlig butik, hvor vi også hjemtog en smule.
Resten af turen var mest vindueskigning indtil vi nåede KaDeWe.
Jeg har da aldrig før set så meget julepynt,
det var nærmest svært at vælge, men vi valgte Et stykke, og kun et stykke. Til gengæld fandt vi de lækreste sweatre, 55 % silke og 45 % cashmere, så bløde og lækre, og meget meget billige. Det var rigtig dejligt, så nu mangler jeg da ikke bluser.
Om aftenen var vi i Komische Oper,
hvor vi så "Kærligheden til de tre appelsiner", en sjov opera, men temmelig moderne musik, også lidt for moderne til Louises og min smag.
En god oplevelse alligevel, og sommetider skal man også udfordres på sin smag.
Lørdag tog vi mod det Jødiske museum,
da jeg havde læst på Slagtenhelligko om den store oplevelse, de havde haft der.
Og jeg er helt enig, det var meget fascinerende og vedkommende. Også en stor oplevelse for Louise, som har beskæftiget sig en del med 2. verdenskrig i skolen, besøgt Anne Franks hus i Amsterdam og læst Anne Franks dagbog. Museet er en blanding af et gammelt museum og en nybygning (af D. Libeskind, som også har tegnet det danske jødiske
museum). Louise kunne godt have brugt længere tid på de interaktive computere, men vi må bare tilbage dertil også næste gang, turen går til Berlin.
Efter museet gik vi til Checkpoint Charlie,
men oplevelsen blev lidt spoleret af det mest modbydelige regnvejr, suk.
Vi var også forbi adskillige julemarkeder, men det generelle indtryk af julemarkeder
er, at
det handler mest om at spise og drikke, ikke så meget om jul.
Vi fandt det bedste julemarked på Alexanderplatz, som var kæmpestort og mere varieret end de andre.
Da vi ikke gad mere regnvejr tog vi U-bahn til Fridrichstraße og gik over Spree til et værtshus, Ständige Verträtung, som er meget specielt. Det kan varmt anbefales! Det er et værtshus, som ligger tæt på Rigsdagen, det blev brugt under den kolde krig som en slags ambassade, hvor der var "diplomatiske" møder. Væggene er tapeseret med billeder fra den tid, meget interessant samtidshistorie, og god traditionel tysk mad.
Søndag tog vi U-bahn til Brandenburger Tor,
hvorefter vi gik ned af Unter den Linden til Alexanderplatz, hvor vi spiste frokost på en god steakrestaurant.
Herefter gik turen hjemad. Vi var godt trætte og med mange indtryk fra en spændende by, vi absolut har lyst til at vende tilbage til. En god weekend som afsluttede min ferieuge på fortræffelig vis.

1 kommentar:

Dorthe sagde ...

Det ser nu ud til, at I på den korte tid har nået en hel del! Berlin i foråret... ikke dårligt!