tirsdag den 7. juni 2011

Kongressen danser


Nå ja, vi dansede godt nok ikke meget, men jeg har været til kongres i Wien. En rigtig god kongres, hvor jeg hørte om strømningerne i thoraxanæstesi. Der var selvfølgelig både skidt og kanel. Det er bare så pinligt, når foredragsholderne ikke forstår spørgsmålene pga manglende engelskkundskaber. De har lært foredraget udenad, men kan ikke indgå i en dialog, og så skulle man hellere lade være med at påtage sig at fremlægge sine resultater mundtligt og nøjes med en poster.
Kongressen blev holdt på et område af det gamle universitet, Aula.
Der var nogle meget imposante sale, så man kunne studere marmorudskæringerne, hvis foredragene blev for langhårede.
Kollegerne til et af foredragene:
Jeg tog med en kollega til Wien allerede mandag formiddag, selvom kongressen først startede onsdag morgen, så vi brugte et par feriedage på at opleve Wien. Og det gjorde vi grundigt!
Mandag fandt vi hurtigt vores hotel, som lå meget belejligt lige midt på gågaden. Vi fik hurtigt fundet sommertøjet frem, der var nemlig dejlig varmt og solrigt. Herefter spadserede vi rundt i byen.
Første stop var ved Stephansdom, som er den største katedral i Wien. En meget imponerende kirke, som er genopført i 1950'erne efter bombning i 1945, som havde ødelagt kirken temmelig meget. Taget er fantastisk i mosaik med dobbeltørnene på. Jeg ser mange patchworkmønstre i det mosaikmønster!
Men også kirkens indre er restaureret meget nænsomt.
Efter en del vandring rundt i byen tog vi en hestevognstur.
Det var en god og sjov måde at se byen på. Faktisk så god, at jeg gentog den lørdag med familien, som kom til Wien onsdag aften.
Tirsdag var vi til formiddagstræning på Den Spanske Rideskole.
Sjovt at se det meget imponerende rum, og fantastisk at se de smukke, dygtige heste danse til wienermusik. Men da jeg ikke ved en døjt om skoleridning eller heste i det hele taget, blev det lidt kedeligt, så vi gik efter en times tid.
Vi kom også forbi Wiener Staatsoper, endnu en imponerende bygning. Claus havde købt billetter hjemmefra, så torsdag var vi inde at høre Simon Boccanegra, en flot og imposant opera af Verdi. Det var en ren nydelse. Lørdag var vi inde at høre Eugen Onegin, af Tjaikovsky, sunget på russisk, der var vi ret glade for undertekstningen på engelsk. Men også de operasangere var fantastiske.

Kongressens åbningsceremoni indeholdt også en mulighed for at komme til Schönbrunn for at høre Wiener Philharmonikerne holde generalprøve på en sommerkoncert, som blev sendt i tv næste dag.
Det var en fantastisk oplevelse. Der er en utrolig god klang i det orkester, og de spillede absolut fejlfrit, ikke en tone faldt forkert.
Det blev heldigvis først regnvejr under sidste nummer, men det var alligevel temmelig koldt at sidde helt stille så lang tid. Efter koncerten kunne vi varme os i et telt med vinsmagning og håndmadder, hyggeligt.
Kongressen fortsatte til lørdag kl. 13. Mens jeg hørte mange gode og få dårlige indlæg, gjorde Claus og Louise Wien. De fik set en masse, og lørdag eftermiddag stødte jeg til dem i Prater, som er en meget stor park med en forlystelsespark a la Bakken i. Forlystelsesdelen er dobbelt så stor som Bakken og dobbelt så larmende! Vi fortrak hurtigt tilbage til byen!
Søndag gik turen hjemover til København.
Samlet set er Wien en utrolig charmerende by, og der er helt klart grundlag for flere besøg. Bl. a. vil jeg rigtig gerne høre Nabucco i Wiener Staatsoper, da koret der er om muligt endnu bedre og større end vores eget operakor.
I næste uge tager jeg til endnu en kongres i Bergen, men der holder familien skansen herhjemme. Først skal vi dog lige nyde pinsen, håber vejret holder, for hvor er det skønt med varme og sol efter den lange, lange og meget kolde vinter.

2 kommentarer:

christunte sagde ...

Ja, du er da også god til at udnytte en kongres fuldt ud! Det ser jo fantastisk ud!
Huskede du strikketøjet?

Lisbeth sagde ...

Jo jo, og jeg fik strikket rigtig meget, over et ærme til Coco, så nu er jeg i gang med kanten og monteringen.