søndag den 29. maj 2011

The Chocolate Factory


Da vi kom hjem fra ferien gik Louise og jeg i gang med at fabrikere konfekt.
Min guddatter skulle konfirmeres, og jeg havde lovet at lave chokolader samt overflødighedshorn. Heldigvis er det en aktivitet, vi hjælpes ad med her i familien. Louise og jeg lavede konfekt/chokolader og Claus var mester for udformningen af overflødighedshornet.
Da guddatteren skulle døbes for mange år siden, lavede jeg også konfekt.
Hendes mor var noget bekymret over, om der var nok, så hun udleverede 5 kg marcipan til konfektsfremstillingen. Jeg købte så chokolade nok, og vi endte med 625 stk konfekt til de ca. 20 gæster..... Der var konfekt nok.
Faktisk var der ingen, der kunne spise deres rationer, selvom et par stykker af gæsterne faktisk prøvede. Og flere år senere fandt storesøster konfekt i en dåse i et skab - det var noget tørt og uspiseligt.
Denne gang var der så 40 gæster...
Og jeg brugte stadig omkring 5 kg marcipan, denne gang gik de tre kg til overflødighedshornet, men der var også nok denne gang.
Ikke så rigelige rester, men det gør nu heller ikke så meget. Til næste år skal vi i gang igen, for der skal Louise konfirmeres.
Chokoladen var meget lækker, men overflødighedshornet drillede en del.
Måske fordi ringene blev for tykke og store,
så chokoladen, der skal klistre ringene sammen, kunne ikke holde, så hornet var delt i fire dele inden det blev serveret.
Det var det væltede horn, men smagen fejlede intet.

Ingen kommentarer: