mandag den 9. juni 2014

Muhu

Onsdag morgen kørte vi videre til Muhu, en køretur på 97 km og en kort færgetur, så var vi på øen Muhu, der ligger mellem fastlandet og den meget større ø: Saaremaa.
Muhu har en meget rig tradition for håndværk, både broderi, strik og syning. Deres strik er farverig, oftest pink/rød og orange.
Deres nederdel er orange, og både strømper og vanter er strikkede på pind nr. 1 (meget tynd pind) med de flotteste mønstre.
På Muhu kørte vi hen til en gård, som er lavet om til frilandsmuseum.
Den var meget flot stråtækt, og vi fik en guidet tur. Vores Guide: Mai Meriste har været med til at skrive en spændende og fantastisk bog: Designs and patterns from Muhu Island. Det har jeg købt gennem en Estisk boghandel, hvilket jeg er temmelig glad for, da den vejer 3 kg, og jeg havde læst en del i den på forhånd.
På vejen rundt kom vi til deres textilafdeling, der var en lille lokale fyldt med meget velbevaret tøj. Desværre var det ikke tilladt at fotografere der, men man kan se det meste i bogen.
Efter frilandsmuseet var vi til Workshop, hvor vi lærte at strikke nogle af de specielle mønstre.
Desværre var det ikke så dygtige undervisere, da vi skulle have haft Rina Tomborg, som er en stor kapacitet indenfor textilverdenen i Estland. Hun var forhindret, da hun havde eksamener på textilskolen, der ligger i Viljandi. Vi skulle også have besøgt denne textilskole, men kunne desværre ikke pga eksamen.
Det var nu utrolig spændende at besøge Muhu, og fantastisk at se museet.
Efter Muhu sejlede vi tilbage til fastlandet og kørte videre til Pärnu, endnu en tur på 95 km. Pärnu er også en bade/kurby, og vi boede på et fint spahotel. Nogle styrtede op i byen, andre gik i spa og igen andre satte sig i skyggen med strikketøjet og lidt Gin/tonic. Der opfandt vi begrebet: Strik og drik....

Ingen kommentarer: