tirsdag den 23. december 2008

Juleforberedelser II

Så har vi da også arbejdet igennem idag.
Vi har pyntet træet, det var mest Louise og hendes veninde, der pyntede det, og det er blevet smukt som altid.
Rasmus og Claus har kogt rødkål, ryddet op, skiftet dørlåse, hentet Casper og meget mere. Lige nu koger Claus risengrød.
Jeg har lavet konfekt. Den samme, som hver år, men nu har jeg så også sagt, at jeg ikke laver noget næste år, hvilket har medført mange protester. Jeg har æltet marcipan med hindbær og framboise og overtrukket kuglerne med lys chokolade.Ristet mandelsplitter og blandet dem med resten af den lyse chokolade.Blandet hvid chokolade med nescafé og hakkede mandler.Lavet stykker af ren marcipan, som er overtrukket med mørk chokolade og pyntet med hjerter. Æltet marcipan med appelsinskal/saft, cointreau og cognac og overtrukket pyramiderne med mørk chokolade. Resten af den mørke chokolade er rørt med rosiner trukket i whisky. Og pigerne har lavet marcipan/nougat stykker. Så bliver der heller ikke fremstillet så meget som et stykke marcipan mere.


Nydt den forrygende aftenhimmel fra køkkenvinduet.


Rasmus har fremstillet æbleskiver til hyggen i aften sammen med nogle venner.


Og så kom nogle andre venner forbi til eftermiddagskaffe med hjemmebagte boller. Jeg kan egentlig godt forstå, at jeg har ondt i fødder og ryg!

I morgen skal vi stege ænder, lave ris á l'amande og gulerodssalat, dække bord og finde juleglæden frem. Den lurer lige under overfladen.

1 kommentar:

Marianne sagde ...

Sikke en masse i har lavet - nok til et hel kompagni, men når vi først får smækket bagdelen i så rejser vi os ikke op :-) En rigtig god og glædelig jul til dig og dine med store knus her fra ønskeøen