mandag den 15. december 2008

Traditioner


Jeg har efterhånden fået opbygget en del traditioner omkring julehygge. Dejligt, men det gør min december lidt travl. Igår var hele familien så til DR pigekorets julekoncert. Det er en dejlig og afslappende tradition. Der er tre kor i korskolen samt ungdomsensemblet, og alle synger og spiller helt vidunderligt. Der kommer en stor klump i halsen, når jeg hører pigekoret synge: Her kommer Jesus dine små", og de kommer ind i den mørklagte sal med lys i hænderne. Børnekoret gik Luciaoptog, og det var ligeså betagende. Jeg nyder at høre de klare og rene børne/pigestemmer, men Louise og hendes kammerat syntes, det var overordentligt kedeligt. Så Louise får nok lov til at slippe næste år. Jeg synes ellers, at det ikke skader med lidt kultur.

Ellers er weekenden gået med vagt fredag og så var vi til alletiders fødselsdag lørdag. Min barndomskammerat, som jeg har siddet i barnevogn sammen med, fyldte rundt i sidste uge, og de er rigtig gode til at arrangere fester, så det var en forrygende fest. Gæsterne gik Luciaoptog for ham, og sang både Luciasangen samt to ekstra vers, en af gæsterne havde digtet til ham. Ikke et øje var tørt, men det var nu mest af grin.

Vi dansede lancier bagefter, det er altså en herlig dans, specielt, når man danser med andre, der også kan den. Vi var rigtig gode, ikke engang herremøllen gik der kludder i. Jeg elsker at danse lancier, så det var en stor nydelse. Bagefter dansede vi til en jukebox, de havde lejet. Der var rigtig mange gode sange, så vi var også en lang tur ned af memory lane. En dejlig aften.

I dag har jeg slappet af og ordnet lidt mere juleforberedelser, men ikke mange... Dejligt med sådan en dag efter en travl weekend.

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er en god idé, at du prøver at liste lidt kultur ind i Louise! Men ak, måske er vi gammeldags, når de unge ikke sætter så meget pris på pigekoret - jeg bliver også helt rørt, når jeg hører dem synge. Din fødselsdagsfest lyder fantastisk hyggelig, tænk at I dansede lancier - herligt - jeg har desværre ikke selv prøvet siden jeg gik i skole :-)

Lisbeth sagde ...

Ja, vi er nok lidt gammeldags med pigekoret, Louise keder sig i hvert tilfælde bravt hvert år. Måske får hun snart lov til at slippe, men for mig er det vigtigt at høre julekoncerten. Også Messias hører med til mine juleforberedelser, så den tager jeg på torsdag.
Vi har danset lancier flere gange i årenes løb, det er stadig sjovt og giver et specielt sammenhold. God tirsdag

Marianne sagde ...

Altså Lisbeth jeg er helt misundelig på hvad du når her i december. jeg er utrolig dårlig til at det kun bliver ved tankerne, desværre.
Jeg har aldrig hørt pigekoret live, men tror bestemt jeg ville elske det...Dine traditioner er skønne

Lisbeth sagde ...

Ja Marianne, mine traditioner er dejlige, men de gør min december lidt presset. Til gengæld bruger jeg dem til at slappe lidt af, gode pusterum. Jeg synes nu også, du når en masse, trods sygdom og andre forhindringer.