torsdag den 4. september 2008

Grønlandstur


Så fik jeg tid til at opdatere min blog...


Jeg var i Grønland i sidste uge, nærmere betegnet i Qaqortoq (Julianehåb). Det er første gang, jeg var der, de andre gange har jeg været i Nuuk og Ilulissat. Jeg er meget begejstret for Grønland, både naturen og personerne. Turen var helt klart en succes. Jeg startede fra København mandag, hvor jeg tog til Nuuk. Der blev jeg indkvarteret midt i byen på hotel Nuuk, som er en blanding af et kollegie og et patienthotel. Helt perfekt værelse med en god beliggenhed. Udsigten fra værelset:Jeg kunne nå at shoppe lidt moskusgarn, uhm, før jeg gik op på hospitalet. Der fik jeg snakket med den kirurg, jeg skulle arbejde sammen med, samt fik udleveret forskellige engangsartikler, jeg skulle bruge i Qaqortoq. Mandag aften tilbragte jeg på Nuuk Bryghus sammen med nogle andre læger, jeg kendte.
Tirsdag fløj vi til Narsarsuaq, hvor vi skiftede til helikopter. Der er nemlig kun heliport i Qaqortoq ikke lufthavn. Jeg er ret vild med at flyve helikopter, og vejret var helt perfekt, så det var en utrolig flot tur.I Qaqortoq blev jeg indkvarteret i et lille hus sammen med operationssygeplejersken, som er født i Qaqortoq, så hun tog straks på familiebesøg.
De næste par dage arbejdede vi, hyggeligt og uden problemer. Onsdag midnat blev vi ringet op fra hospitalet. De havde fået en dreng ind, som var faldet ned fra nogle containere nede på havnen. Disse containere er åbenbart et yndet legested, men noget farligt. Han havde slået hovedet, så de ville gerne have, at jeg kom ned og hjalp dem. Det gjorde jeg selvfølgelig, og så gik der lige et par timer med det. Så næste dag var jeg noget træt, men det går jo over.Jeg fik gået en del efter arbejdet alle tre dage. Qaqortoq ligger på klippesider, og da vi boede på toppen (Qavaa) var det hårdt for lårene, men dejligt.Qaqortoq er en meget charmerende by med centrum omkring den gamle bydel. Der er en del grønlandske kunstnere, der har lavet skulpturer i klipperne rundt omkring i byen. Disse skulpturer blev lavet på foranledning af Aka Høgh.
Vejret var helt i top, solskin hver dag og temperaturer omkring 15 grader, så både torsdag og fredag sad jeg på torvet og drak kaffe.
Den ene dag kom der en ældre grønlænder hen og satte sig ved mit bord. Han mente, at han havde set mig før, og talte længe og gerne med mig. Desværre var han temmelig svær at forstå, hvilket også kan hænge sammen med snapsen, der blev indtaget, men det var alligevel lidt hyggeligt.

Fredag kom der nogle danske pensionister, som var på højskoleophold, så vi fik også en sludder.

I Qaqortoq fik jeg også shoppet en smule, et sælskin og en lille taske blev det til, dejligt.


Vi havde også flot flyvetur hjem fra Qaqortoq.


Jeg havde to forskellige striktøj med, et par strømper, Jaywalker, som blev færdige, og en bluse, jeg startede i sommer, sommerfugle af Karen Noe i Naturgarn. Blusen var jeg næsten færdig med forstykket, men jeg synes ikke, den ville blive vellykket, så nu har jeg pillet den op. Så må jeg bruge garnet til noget andet senere.


Jeg tager gerne afsted igen, og gerne snarest....


Da jeg kom til København, var Louise blevet syg. Høj feber og diarré, som fortsatte og fortsatte. Da hun også fik ondt i maven, blev hun og Claus sendt til vores praktiserende læge i går. Hun indlagde Louise på mistanke om blindtarmsbetændelse, så vi har også nået at tilbringe et døgn på Hillerød sygehus. Heldigvis var det ikke blindtarmsbetændelse, bare diarréen, som heldigvis er aftaget meget. Feberen er også væk, så hun er ved at være sig selv igen.


Næste uge bliver forhåbentlig normal igen.

5 kommentarer:

Laila: sagde ...

Lyder som om du har haft en god tur!

God bedring til Louise.

Laila i Schweiz.

Laila: sagde ...

Forøvrigt...kan man ogsä invitere sig selv op til jer/dig, en dag eller nogle timer? Hvis vi ellers kan fä det til at passe sammen....dit arbejde og øvrige program og mine endnu ikke planlagte stunder pä min miniferie.

Mariann sagde ...

Sikke dejligt, at kunne kombinere arbejde og fornøjelse :-)
Det ser ud til at have været alletiders tur, og du fortæller herligt om det !
God bedring med patienten !

Marianne sagde ...

Vi andre dødelig oplever altså uendeligt lidt på sådan en uge i forhold til dig. jeg kunne havde været med hele vejen også selv om det var arbejds relateret..Sikke et sanseindtryk at starte efteråret med.. Og så troede du at du skulle hjem og slappe af, ha ha..... der er altid noget i vejen når familien skal i skoven som der synges.... Håber familien er ved at være på højkant :-)

Annette sagde ...

Sikke en skøn tur til Grønland, hvilken natur...
Og arbejdet er jo en udfordring...
Håber datteren er i bedring...