lørdag den 16. januar 2010

Kulturel udveksling


Nu er det jo temmelig sært at jeg netop skriver om garn- og strikkebutikker. Min viden om emnet er begrænset til i blandt at bære resultaterne af anstrengelserne. Ikke desto mindre er der bestilt et indlæg, og det er så her.

På vej hjem fra Tijuana og den Mexicanske grænse, skulle vi lige op til en forstad, som hedder La Mesa, og som huser den udmærkede butik "Two sisters and Eve". Vi andre har gjort vores yderste for at være tålmodige, og afsætte overordentlig meget tid til disse besøg. Men det tager jo sin tid, når butikkens ansatte naturligvis lige skal høre lidt om, hvordan det lykkedes at finde hen til dem, at de var omtalt på Ravelry, og hvad garnet nu skulle bruges til. Samtidig er der jo masser af andre kunder i butikken, som sidder der for at lære lidt om at strikke, og måske også løse nogle verdensproblemer, mens de nu er der. Nå, ja, der blev også købt lidt garn og en bog, og det var dejlig billigt, men mon egentlig, det var det vigtigste?
Denne succes måtte jo gentages, så i dag, fredag, ledte vi frem til "Needlecraft cottage", som ligger ganske lidt nord for San Diego. Man kan godt mærke, at vi er Californien, hvor man er lidt mere "laid back" i forhold til USA mest. Her lå der endnu en garnbutik næsten ude i sandet, hvor Lisbeth skulle igennem samme interview. Ikke at det vist generer hende. Her blev der også købt lidt ind, men ikke det store. Til gengæld endnu en bog - som om, hun ikke havde et par stykker i forvejen!Nu ser jeg unægtelig tingene lidt udefra. Disse eksempler på kulturudveksling minder mig om den bevægelse, som opstod omkring mødrene i Chile, som under Pinochet samledes for at bearbejde sorgen over deres mistede sønner, bl.a. gennem billedtæpper. Det endte med at blive en meget væsentlig magt faktor, som bidrog til at bringe Pinochet til fald. Nu tror jeg ikke, at vi er på vej med en ny revolution centreret omkring garnbutikker, men fællesskab gør altså stærk!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvad med en tur op langs kysten til Vancouver BC, saa vil jeg vise Lisbeth rundt til de forskellige fantastiske garn butikker her!!
Nyd San Diego, vi har venner der, som vi besoeger ca en gang om aaret, vi skal derned sidst i April. Mange hilsner
Ann i Vancouver

christunte sagde ...

Åh - ha ha! Det ser ud til, at din familie langsomt er ved at se lyset, Lisbeth!
Dine indkøb ser meget, meget lækre ud. Og synes du ikke, de to søstre er en hyggelig butik? Især med bordet i hjørnet.

Merete sagde ...

Sikke nogen skønne indkøb. Det er også god læsning. Fortsat god tur
Merete