lørdag den 30. januar 2010

Cartagena - Columbia

Det er altså igen det der med forventningerne. Hvad havde vi egentlig forventet? Oversigten over ture pegede på en by med gamle festninger og en gammel by, vores grundviden om Columbia er ikke den mest flaterende. Vi valgte os en tur, som skulle bringe os ud at sejle i en hurtig båd, til et oceanium og endelig en til ø med en badestrand. Det kom vi også, og det var bestemt en god tur - men altså meget anderledes!

For det første er Cartagena en by på 1½ million mennesker, og de konkurrerer i at bo i rigtig høje huse, hvilket ikke lige stod på forventningen. Det havde blæst rigtig godt siden Panamá, så der var rigtig pæne bølger, og ca. 10 m/s vind. I sådan en 400 hestes speedbåd med 25 personer kan man sagtens sejle hurtigere end bølgerne, så det blev en sjov, men noget hoppende tur.
Ud for denne del af Columbia ligger der en række små øer, som ligger oven på koralrev, og som er beskyttet af en ydre barierre, der afskærmer den værste sø. Underligt, men der ser ikke ud til at være noget videre tidevand. Vi kom først til en lille ø med et oceanium, dvs. masser af bassinger med de lokale fisk og hvaler. Generelt har vi mødt meget dygtige guider på vores ture, som bl.a. talte et glimrende engelsk. Her kunne guiden også oversætte den spanske præsentation uden problemer, hvilket ikke er let med alle de dyrenavne. Der var adskillige af de 40 forskellige hajer, som findes i området. Også 3 store delfiner havde et lille show.Videre til den lille ø - Rosario Island, som virkelig var bountyland. Et lille hotel på en ø for sig selv, vi fik en time på stranden til badning, dernæst en udmærket frokost, selvfølgelig med lokale frugter og Columbia kaffe. Det er dejligt at møde stolthed over sine produkter og lande i øvrigt. Stranden kunne dog ikke måle sig med Labadée på Haiti, som vi besøgte tilbage i 1996 - eller også har tiden pyntet på oplevelsen?Så startede ellers udfordringen med hjemturen. Det var naturligvis blæst op, så enten var det en rigtig våd tur tilbage, eller en længere tur ind i landet og gennem kanaler. Vi fik olieponchoer på, som hjalp os tilbage til kanalen og fredeligere vande. Det blev en lang, men god tur, hvor vi også så en del fugle, iguanaer og rigtige lokale mennesker.

6 kommentarer:

Søren Bogø sagde ...

Hård vind på 20-27kn fra øst ser ud til at være standard ved nordspidsen af Syd-Amerika. Checkede lige etiketter på Jeres blog. Ferie er højest på listen - herligt! Snerydning er slet ikke på listen, men det ordner sig snart ;-/ Håber I nyder turen langs Cuba og Bahamas. Husk Paulus´ 1. brev t. Timotheus, 5:23.
kh
Søren

christunte sagde ...

Ih - det ser så lækkert ud! Men jeg er slet ikke misundelig. Nej, nej. Jeg ælsker da sneen i DK og de deraf følgende kolde og besværlige cykelture!

christunte sagde ...

He he - nå ja, jeg vil da hoppe med på vognen med at anbefale 2. Tim. 5,23....

Søster II sagde ...

Hvide strande, blåt blåt vand, varme og sol!! Hvorfor er jeg dog ikke i Caribbean istedet for her, hvor der er sne og kulde - mon det nogensiden holder op med at være så koldt?
Mon erindringerne om Labadee er farvet af tidens tand, og at det var første gang i Caribbean?? Men ok - standen var super og fantastisk, hvem der dog bare var der lige nu!! Dét jeg husker mest fra Haiti var de fantastiske bjerge, som var helt violette, når vi ankom dertil tidligt om morgenen.
Håber ikke det blæser alt for meget på vej til Miami, men at I får en god "sidste aften" på skibet med lejlighed til at overvære afskedsshowet, hvis de altså stadig har noget sådan.
Rigtig god tur hjem - glæder mig så meget til at se jer igen.

Tigerdyretclaus sagde ...

Altså, nu har I virkelig fået skovlen under os! Vi har ikke lige styr på Paulus...
Ganske rigtigt, så blev vejret meget bedre, da vi kom op mellem Cuba og Jamaica. Underligt, men selv her er der langt ml. øerne. Cuba var bare ude i horisonten, og Jamaica så vi kun i form af et fyrtårn. Nå, vi har haft glædende af masser af medarbejdere fra jamaica. Det er altid god underholdning!

13:40 den 1. februar rammer realiteterne os i Kastrup!

Søren Bogø sagde ...

1. Tim. 5:23: Drik ikke længere bare Vand, men nyd lidt Vin for din Mave og dine jævnlige Svagheder.
Ha-ha: jeg kan se Jer på 25gr43,0'N 79gr58,5'W - kurs 340 fart 15kn.