tirsdag den 27. april 2010

Garnbytteaften

I aftes mødtes vi 8 strikkegale kvinder og en mand, og som vi dog hyggede. Kaae havde foreslået en garnbytteseance på ravelry, og jeg ville gerne lægge hus til. Så vi mødtes og byttede garn.... Der var en ustyrlig mængde garn og ingen regler, så kaos var nær. Men så hældte vi bare alt garnet ud på bordet og gulvet og gik så et par omgange, hvor alle tog, hvad de havde lyst til. Og så mange lækre garner der var. Jeg fik lige til 10 par strømper mere og et sjal, og det var godt, for jeg mangler sådan lidt strømpegarn.... Men alle fik noget lækkert brugbart, og alle fik ryddet lidt op, så det var en win-win situation. Og så fik jeg ovenikøbet gaver, fordi jeg lagde hus til, det var sørme alt for galt, men dejligt. Vi havde en rigtig hyggelig aften, og overskudsgarnet går til hjemløse og mødrehjælpen, så vi var skam også godgørende. Absolut en event, der kan tåle gentagelse.
Vi fik også en super idé, som skal realiseres til efteråret: En bytte-pakkekalender. Så mødes vi en gang i november medbringende 24 garngaver, og så bytter vi gaver og sammensætter på den måde nogle helt unikke kalendere, jeg glæder mig allerede.
Ellers er jeg blevet færdig med endnu et stykke strik på strikkemaskinen, dejligt tempo. Denne gang en tunika:Faktaboks:
Garn: Dunlin, hør/bomuld.
Mønster: Bente Rønbergs tunika omregnet til min maskines strikkefasthed og mine mål.
Hot or not: Den skal jeg nok blive glad for, men nok først til sommer, den er temmelig bar foran.
Den slugte en del mere garn, end jeg regnede med. Jeg startede med at købe 500 g hos Bente, og det rakte bestemt ikke helt. Så måtte jeg forbi Sommerfuglen efter endnu 150 g, og alligevel manglede jeg 7 g, så jeg måtte købe 50 g mere.
Nu er jeg i gang med en cardigan til Louise med roser på, den bliver måske lidt stram, men superflot.

8 kommentarer:

Dorthe sagde ...

Tusind tak for en herlig aften! Det var virkelig en vild oplevelse med alt det garn. Og totalt win-win!

Tineke sagde ...

Nøj, hvor dejligt ser det ud! Alt det garn, altså, bare herligt...

Linda sagde ...

nøj for en masse garn... det ser spændende ud :o(
Hvad er garngaver - noget færdigtlavet i garn, eller et nøgle garn??

christunte sagde ...

Det var så fedt! Og hyggeligt! Et bord med et bjerg af garn, og man måtte tage hvad man lige ville.... Tusind tak for en dejlig aften.
Linda - jeg tror vi talte "garngaver" som i "et nøgle garn".
Så kunne man få en pakkekalender med et nyt nøgle garn hver dag? Kunne det ikke bare være hyggeligt?
DET må du med til!

Lisbeth sagde ...

Ja, det var altså en dejlig aften. Godt koncept, og synd at ophavsmanden til den idé måtte melde forfald. Håber vi kan gentage successen.
Ang pakkekalender kan vi jo snakke mere præcist om reglerne i løbet af efteråret. Jeg kunne også godt forestille mig andet end garn, bare det er strikkerelateret, ellers kan det lidt for let blive temmelig bekosteligt. Måske skal vi sætte en beløbsramme?
God bededagsferie til alle.

Johanne sagde ...

Åh det var bare så hyggeligt - helt igennem win!

Merete sagde ...

Tusind tak for en hyggelig aften. Dejligt at du ville lægge hus til.
Med hensyn til julekalenderen, er jeg med på at vi skal sætte et max beløb, hvad der må købes for.
Merete

Madame sagde ...

Det var da en skøn idé med sådan en garnbytteseance! Jeg får lyst til at begynde at strikke, selv om mit traume fra barndommen med en ubehagelig håndarbejdslærerinde har sat dybe spor.
Din tunika er meget smuk - tunikaer er dejlig mode, og jeg har selv en del :-)