onsdag den 14. august 2013

Hviledag

I dag har så været hviledag, men derfor har vi nu alligevel lavet en smule. Vejret har været usædvanlig skønt med solskin og intet regn. Der har været lidt skiftende skyer, men skylaget lå højt, så vi tog op til Cairn Gorm skicenter, hvor der er en funiculare op til et plateau lige under toppen. Cairn Gorm, som betyder det blå bjerg, er Skotlands 6. højeste bjerg på 1244 m. Skotlands højeste bjerg, Ben Nevis på 1345 m kunne vi se fra udsigtsplatformen oppe på plateauet. Der var lidt diset, så vi kunne kun skimte bjerget langt langt væk. Der er ca 55 miles derover, så det er da også en sjat.
Vi kunne også se Moray Firth ved Inverness, det vil sige den bugt på toppen af Skotland, hvor Inverness ligger i bunden. Det var straks meget tydeligere. Ellers så vi mestendels andre toppe i Cairngorm national park, meget smukt.
På plateauet lå også en restaurant, eller nærmere cafeteria. De reklamerede med Taste of Scotland, men det har vi altså fået meget bedre andre steder. Deres vildeste ret var "Macaroni with cheese"! Frokosten blev dog indtaget,
hvorefter vi tog funicularen ned igen, og kørte tilbage til Aviemore, hvor kaffen kunne indtages i solen, ahhhh.
I morgen bliver den sidste dag med vandretur og måske et lille besøg på et whiskydistilleri, man kan vel ikke være i Skotland uden at smage lidt whisky.

Ingen kommentarer: