mandag den 12. august 2013

Kan du ikke lide vejret i Skotland?

Når venner og bekendte spørger inden turen til Skotlands højland, om jeg har checket vejret, svarer jeg nej. Det er spild af tid. Selvfølgelig har "Highlands" også gode og dårlige perioder. En ting er dog sikkert, men skal altid have tøj med til al slags vejr, herunder specielt regntøj. Man kan sige:

Hvis du ikke kan lide vejret, så vent en halv time, så har det ændret sig!

Det gælder også, når man tager på vandretur. Det er altid med en rygsæk, som mindst indeholder et regnslag. I dag gik vi en dejlig tur ved Loch Insch, hvor vi kom op på en lille højderyg, som gav et flot udsyn over landskabet. Vi havde været på det lokale turistkontor, og var blevet udstyret med et vandrekort og vejledt efter alle kunstens regler. Sågar også om, hvilket fodtøj, som passede sig for netop denne tur. Intet er overladt til tilfældighederne.

Som en meget snakkesalig Skotsk dame sagde til os: "Regnen betyder ikke andet, end at udsigten bliver lidt sløret." Det sagde hun godt nok ikke, men det lod sig oversætte!

Vi går ikke så lange ture, og specielt går vi ikke ture, som har stor højdeforskel. Der er heldigvis utrolig mange valgmuligheder, både på åben fjeld og i skove, og som sagt meget velorganiserede. Ligeledes er der også mange på mountainbikes på dertil indrettede stier. Vi bliver på benene, hvor der også er tid til at se på disse:
I morgen her vi bestilt "Afternoon tea" på et damptog. Skønt Aviemore i virkeligheden kun er ca. 50 år gammel, har man en veteranjernbane. Den bevæger sig - fornuftigt nok - op mod de små byer langs floden Spey. Det er nemlig der, hvor Skotlands største koncentration af Whiskydestillerier ligger. Navne, som Glenfiddich og Aberlour stammer derfra. De er alle såkaldte Speyside whiskys. Mere om det, når det er   2 kommentarer:

christunte sagde ...

Både te og whisky lyder skønt! Endda på et gammelt tog! Glæder mig til at se og læse mere!

Dorthe sagde ...

Herligt at der er liv på bloggen igen! Det lyder som en dejlig tur til Skotland - og sikkert fint til at få tankerne på andre baner ;-)