søndag den 3. august 2008

Mere ferie.Vores tur til Skotland startede i Edinburgh, hvor vi havde to overnatninger. Tiden i Edinburgh blev brugt til et besøg på Edinburgh Castle, som er meget fascinerende. Det ligger på en klippetop, så der var en forrygende udsigt over byen.
Edinburgh Castle er et fæstningsværk med mange bygninger, hvor der er indrettet indtil flere museer. Man kan også se De skotske kronregalier, hvor det mest interessante er "Stone of Destiny", som er en natursten der siden grundlæggelsen af det første skotsk-piktiske kongedømme i 800-tallet er brugt ved kroningen af 42 skotske konger. De er blevet kronet med fødderne på den sandstensblok. I 1296 stjal kong Edward 1. stenen og flyttede den til Westminister Abbey i London. I 1950 lykkedes det en gruppe studenter fra Glasgow at smugle stenen tilbage til Skotland.


Vi besøgte også lidt butikker i Edinburgh, før turen gik nordpå. Herefter kørte vi til Inverness, hvor vi havde booket tre overnatninger. Inverness er højlandets uofficielle hovedstad, og ligger ved den nordlige ende af Great Glen, hvor den Caledonske Kanal løber ud i Nordsøen. 1. dag i Inverness blev brugt til at lede efter delfiner, først ved en sejltur, derefter ved at køre ud til en strand lidt nord for Inverness, hvor der skulle være gode muligheder for at spotte delfinerne. Det lykkedes dog ikke, formodentlig fordi vi var der på et forkert tidspunkt i forhold til tidevandet samt at det blæste en del. Næste dag tog vi så en sejltur på Loch Ness, hvor vi sejlede gennem en sluse i den Caledonske kanal og herefter ned til Urquhart Castle, som ligner Hammershus en del. Det var dejligt vejr, så det var en herlig sejltur. Vi så ikke Nessie! Inden sejlturen kørte vi til Elgin, hvor vi besøgte et whiskydestilleri. Det var sjovt og informativt at få en rundtur i destilleriet, der faldt også lidt smagsprøver af.
Nu skal vi på søndagstur. Den går til søstrene Lundgren lidt nord for Kullen, så beskrivelse af resten af ferien kommer senere.

Ingen kommentarer: