søndag den 10. august 2008

Spejderlejr.

Så er vi landet efter en forrygende spejderlejr. Louises spejdergruppe er Bent Byg gruppen i Hørsholm. Det er en rigtig god gruppe med unge, engagerede og entusiastiske ledere.


Lejren var i år på Nekselø, som ligger i Sejerø bugten. Nekselø er fredet, så det er ikke tilladt at bygge nyt på øen. Der er kun to lejrpladser på spejdercenteret, hvor det er tilladt at slå telte op. Og som nævnt tidligere er de sanitære installationer temmelig primitive. Det er gammeldags latriner, som bliver tømt to gange om dagen, heldigvis af spejderne og ikke madforældrene. Men køkkenfaciliteterne var også temmelig primitive. Men det lykkedes at lave den mad, der var brug for, og lejren var en stor succes. Mandagens uvejr ødelagde et par telte, og resulterede i, at de slog teltene ned og flyttede børnene ind i laden, hvor alle så sov. Torsdag var der natløb, heldigvis var uvejret stoppet omkring kl. 01, så det foregik i tørvejr.


Lederne er fantastiske til at aktivere børnene i spændende aktiviteter. Den ene dag havde de arrangeret "klemmeløb", som forløb over hele dagen. En anden dag var der en leg, der var en blanding af stratego og fangeleg. Børnene havde en fantastisk uge.

Efter 10 timers søvn og to gange bad er vi også rene og relativt friske, men vi tager en slappedag i dag. Claus hjælper en anden forælder med at forflytte en båd fra Nekselø til Fåborg. Vejret har været mod dem, så de måtte overnatte i Kerteminde, og er først hjemme i aften engang.


I morgen begynder hverdagen igen, og tirsdag starter skolen, så det var den sommer....

3 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Tak for nogle dejlige beretninger - det er jo næsten som at være med på turene.
Specielt er det sjovt at få genopfrisket, hvordan det er på en primitiv spejderlejr - det savner jeg ikke.

KH
Vibeke

Laila: sagde ...

Jeg takker ogsä pænt nej, til sädan en spejderlejr. Det er jeg dog blevet for bekvem til.

Marianne sagde ...

Jeg kom sådan til at tænke på min barn og ungdom som spejder - det var altså tider. Man hyggede og lærte så meget og mobning kendte man ikke til... Vi har lige bestilt en sen efterårsferie - for det er lige som om at sommeren forsvandt for hurtigt :-)