tirsdag den 14. april 2009

Brystbilleder nu også i Paris

Nu har vi så brugt eftermiddagen på at trave Paris tynd. Vejret er glimrende, overskyet, men varmt, så vi har nydt at bruge benene.
Vi gik fra hotellet ned til Ile la Citiè for at besøge Notre Dame. Jeg har aldrig været inde i Notre Dame, så det skulle der rådes bod for. Kirken er påbegyndt i 1163 og derved væsentlig ældre end Sacre Cæur, hvilket også fremgik tydeligt. Det er en meget stor og imponerende kirke med mange meget flotte glasmosaikker (flere patchworktæpper!) men ellers hverken kalkmalerier eller mosaikker andre steder. Vi nød kirken selvom der næsten var for mange turister. Selvom der blev henstillet adskille steder at man ikke måtte fotografere inde i kirken, og man skulle være stille, gik flertallet med kameraer inkl. blitz og kommenterede højlydt alt, hvad de så.... Barbarer alle til hobe!Efter endnu et lys gik vi videre til Rive Gauche, hvor jeg aldrig har været. Vi gik op til Boulevard St. German, hvor vi osede i nogle af de dyre butikker. Derefter gik vi ned til Seinen, over den og langs med Louvre tilbage til hotellet. På vejen købte vi lidt mere, Dr. Martens støvler til Louise, jakke til Claus og andre småting.
Nu får vi et velfortjent hvil på hotellet inden aftensmaden.

1 kommentar:

linkkatalog sagde ...

Hej Lisbeth.

Tak for en skæg artikel fra Paris. Elsker selv den by og har været der mange gange efterhånden. Kender du Paris.dk ? Her har jeg flere gange fundet nyttige oplysninger inden jeg rejser til Paris.

VH
Minna