søndag den 23. november 2008

Dejlig weekendVi har haft den mest afslappede, dejlige weekend uden nogle faste holdepunkter. Der går nærmest år imellem, vi har sådanne weekends. Jeg har nydt frostvejret og solen, det har været vidunderligt med et dejligt lys, til forskel fra gråt i grå.
Louise har været til spejderweekend, og i dag har hun og Claus delt telefonbøger ud. Så jeg har ikke set hende siden i går morges, for hun har leget med en spejderkammerat indtil nu.


I går drak vi eftermiddagskaffe hos min søster, hvor vi lige planlagde julen. Vi bliver 18 juleaften, og der er ikke så meget plads her, men af hensyn til Casper bliver det alligevel her. Casper er autist, og holder ikke af forandringer og forstyrrelser. Han er meget glad for julen, som jo netop er genkendelig fra år til år, men gaveræset bliver meget let for meget for ham. Han bliver helt eksalteret, når han får gaver, eller andre får gaver. Men samtidig er det lidt utrygt, når man ikke ved, hvad det lige er. Så i mange år har vi pakket hans gaver ind i cellofan og fortalt ham, hvad han fik. Men det blev alligevel for meget, så vi var nødt til at lave juleaften anderledes. Sidste år holdt vi familieråd, og min svoger og Louise fandt i fællesskab ud af, at vi flyttede gaverne til 2. juledag, hvor Casper er afleveret på sin institution. Så juleaften fik børnene 2 gaver hver og ikke mere, og det var simpelthen den hyggeligste juleaften, vi nogensinde har holdt. Vi spiste god mad, og sang rigtig mange sange rundt om juletræet, for ingen havde travlt med at komme videre til gaverne. Alle hyggede sig, og ingen blev snydt, for gaverne kom bare på et andet tidspunkt. 1. juledag fik Casper sine gaver, og da vi kun var os 4, kunne vi styre det, så det ikke blev for meget for ham. 2. juledag havde vi så gaveræs om eftermiddagen, mens vi fik glögg og æbleskiver, så der var mere tid til at se, hvad hver enkelt fik, og glæde sig over det. Vi holder julen på samme måde i år.

I dag har jeg fået vundet noget garn op, gået tur og klippet nogle toppe, samt surfet og læst blogs, dejligt. Derudover er der også blevet vasket lidt og andet kedeligt weekendarbejde.

5 kommentarer:

Laila: sagde ...

Dejligt med en weekend som sætter plus-point ind pä kontoen. jeg synes at læse om dem over hele blogland. Måske det er sneen?

God uge, söde Lisbeth.

Anonym sagde ...

Det var varmt og godt at læse om din weekend, Lisbeth! Og sikke smukke billeder du har taget ...

Lisbeth sagde ...

Tak for de dejlige kommentarer.

Marianne sagde ...

Altså den energi du lægger for dagen - jeg er fuld af beundring. Så mange projekter du har gang i og får ordnet. Vi holder også altid jul hjemme, men vi er kun 6 og Mathias deltager ikke i spisningen (han hade jo mad). Gaverne klare han fint - han kun rundt og udvælger de største og tror de er til ham..... Han pakker alle gaverne ud og stabler dem og så tager han hul på en gave om ugen. Så hans julegaver rækker flere måneder frem.
Hvor er det ærgerligt at vi ikke er på Riget på samme tid - det kunne havde været sjovt at hilse på :-)

Lisbeth sagde ...

Jamen det lyder som en rigtig god måde at takle gaverne på. Mathias har da stor glæde af dem, og så i flere omgange. Casper flår papiret af, men selve gaven er som regel ikke interessant.
Ja, det er ærgeligt, at vi ikke er på Riget samtidig, men det skal nu nok lykkes. God weekend.