torsdag den 12. marts 2009

Hong - regn, tåge og feber - Kong

Morgenen startede - som natten - med feber hos Louise. Der er vist en del syge ombord, som gladeligt hoster os i hovedet i elevatoren og andre steder, hvor man er tæt på folk. Det ligner med andre ord en virusinfektion. Tøserne blev hjemme sammen med Bo, mens vi andre tog på en tur til indbyggernes eget indkøbskvarter længere opppe på Kowloon. Det er sjovt, overvældende og meget larmende. Butikkerne har det med at klumpe sig sammen efter type, så f. eks. butikker med sportstøj ligger klumpet sammen. Der er dog en stor forskel fra vores tidligere oplevelser med Hong Kong: Nu er det mærkevarer, som er i butikkerne. I det store og hele er det samme priser, som vi har i Danmark. Vi har selvfølgelig checket vores camera indkøb, som vi foretog i Singapore, og sidstnævnte er stadig billigere end i Hong Kong.
Faktisk var vi en hel formiddag på indkøb uden at købe noget som helst! Ah, det er ikke helt rigtigt - kaffe blev det til på McCafé. MC er i øvrigt et nyttigt holdepunkt: Der kan man være nogenlunde sikker på at finde acceptable toiletter... Jeg forlod gruppen undervejs for at finde et aftrædelsesrum, gik ned i en undergrundsstation, men blev af en venlig betjent henvist til det tilsluttede indkøbscenter. Her lykkedes det mig først på 2. etage at finde... en MC, som havde et toilet. Ud kom jeg også let igen igennem en H&M butik, og befandt mig på en gade, som jeg ikke anede, hvor var. Jeg havde med andre ord drejet om flere hjørner, end jeg kunne huske. Hvad gør man så? Jo, jeg fandt undergrundsstationen igen, gik ned, og fulgte mit eget spor igen tilbage til den ned/opgang, som jeg oprindelig havde valgt. Det var bestemt ikke den hurtigste løsning, men det virkede! Tilbage ved frokosttid var pigerne friske nok til lidt mad, ikke mindst, da vi havde lovet en tur til en game-butik, som bestemt havde deres interesse. Det blev også til et par lidt billigere Nintendo DS-spil, dernæst tilbage igennem havneterminalen. Havneterminalen er et indkøbscenter i sig selv, væsentlig upgraderet fra jeg var her første gang for 29 år siden - underlig nok... Nu er det virkelig highclass mærkevarer, f.eks. er det en Chopard juvelérbutik, som vi ikke engang har set i Schweiz. Her lå også en række sportsbutikker, som Louise var en god tur inde i, og vi var tilbage på skibet i god tid til afgang kl. 16:30. Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at kineserne nu er begyndt at interessere sig for sportsudøvelse for dem
selv. De er nok begyndt at have de samme livsstilrelaterede sygdomme, som vores verdensdel oplever. Det blev i øvrigt ikke afgang til tiden, en eller anden dame, som var ombord, men ikke kunne findes eller meldte sig, havde ikke afleveret sit pas igen, hvorfor HK Imigration ikke ville frigive skibet. Surt! Det støvregnede og disen hang over byen, da vi langt om længe kom afsted. På vej mod øst så vi endnu engang det flotteste rovfuglepar, som svævede over strædet på jagt efter fisk i vandet. Det er ufatteligt, at de fugle kan trives i et så menneskeskabt område - og at de får ro til det!

Ingen kommentarer: