tirsdag den 31. marts 2009

Slut på orlov!

Så starter jeg på arbejde i morgen, og min orlov er slut, så det er naturligt med en lille opsummering. Det har været så godt at have orlov. Vores tur har helt levet op til de forventninger, vi havde på forhånd. Det har bragt stressniveauet helt i bund, og vi har haft nogle rigtig gode oplevelser sammen. Der har været en ro, som vi ikke har i hverdagen, hvilket f.eks. har bevirket, at Louise har opdaget glæden ved at forsvinde ind i en bog. Hun har læst rigtig meget, og det har været en god oplevelse. Hun har læst bind 2 og 3 i "Det gyldne kompas", Anne Franks dagbog samt tre andre, jeg ikke lige kender. Desuden har hun fået lavet en masse matematik samt allervigtigst fået en tro på, at hun kan forstå engelsk. Det har været en stor oplevelse for os at se hende gro på den måde.

De to elementer i vores tur med først rundtur på New Zealand og derefter krydstogt i Asien har været meget forskellige. At rejse rundt på New Zealand er fuldstændig uproblematisk og nemt. En utrolig positiv oplevelse, da vi har mødt så mange venlige og åbne personer. Det fungerede perfekt med B&B, hvor 90 % af værterne har været fantastiske.

Det var så min første gang i Asien, og det var netop så fremmedartet og eksotisk, som jeg havde forestillet mig. Men overhovedet ikke grænseoverskridende, da vi boede på krydstogtsskibet, som er fuldstændig amerikansk i sin struktur. Det var spændende at sammenligne landene, og vi har helt klart lyst til at vende tilbage til f.eks. Vietnam en anden gang.

Strikkemæssigt nåede jeg også en del. Jeg var så heldig, at Claus kørte alle 8000 km, så jeg havde rigtig meget strikketid, jubii. Vi hørte Harry Potter lydbøger, 3 - 7, og det var en stor succes. Det er nogle fantastiske indspilninger, og det giver noget helt specielt at høre dem i en køre. Man kommer virkelig ind i universet, så det var helt trist, da vi var færdige. Det fjernede kedsomheden ved at sidde så meget i bilen, og faktisk hørte vi også lidt nogle aftener, det var ren hygge.

Men for at remse strikketøjet op, så strikkede jeg først et par strømper til Louise:Faktaboks:
Garn: On-line Bambus købt hos Markno.
Mønster: Klassiske ribsocks
Pinde: Bambus 2½, ikke så lækre som mine Knit-picks Harmony
Hot or not: Tja, Louise kan godt lide dem. Jeg er ikke så begejstret for garn med bambus, det er ikke smidigt nok.

Derefter strikkede jeg en bluse med flæsekrave til Louise i Silkbloom, den er vist på bloggen tidligere.

Så blev jeg færdig med min første FLS:Faktaboks:
Garn: Supersoft fra Marianne Svit, superlækkert garn, det kunne nemt blive mit yndlingsgarn.
Mønster: February Lady Sweater fra Ravelry, men som sweater ikke cardigan
Pinde: Knit-picks nr. 3, dejlige pinde.
Hot or not: Hot-hot, den er bare så dejlig at have på.

Herefter strikkede jeg et asymmetrisk sjal:Faktaboks:
Garn: Supreme Possum Merino købt i Christchurch, superblødt og lunt, rigtig lækkert garn. Jeg brugte 150 g. http://www.merinopossum.co.nz/
Mønster: Spiral Rebula, dejligt lille sjal.
Pinde: Knit-picks nr. 5, igen gode pinde, selvom jeg egentlig foretrækker 2½-3.
Hot or not: Hot, blev brugt en del på krydstogtsskibet.

Jeg hæklede også et tørklæde til Louise:Faktaboks:
Garn: New Zealand Uld/Mohair 10 ply, Ashford, blødt og lækkert.
Mønster: Queen Annes Lace, Ravelry.
Hot or not: Hmmm, Louise har ikke brugt det endnu, så måske ikke så hot.


Til slut startede jeg på et par sokker, som jeg har færdiggjort herhjemme:Faktaboks:
Garn: Opal, Harry Potter - Tonks, købt hos Markno
Mønster: Jaywalker, Ravelry
Pinde: Harmony 2½, mine yndlings strømpepinde.
Hot or not: Hot, Louise har brugt dem et par gange.

Efter vi er kommet hjem, har jeg også lige strikket en poncho til Louise:Faktaboks:
Garn: Artesano Hummingbird Alpaca, dejligt blødt. Omkring 200 g.
Mønster: Poncho á la Rabens Saloner efter inspiration fra http://www.slagtenhelligko.dk/
Pinde: Harmony nr. 5, lidt for tykke til min smag, men ellers ok.
Hot or not: Det kan ikke afgøres endnu.

På min sidste dag som overskudsmor har jeg bagt boller til Louise og en klassekammerat, som hentede Duplotoget fra loftet, hvorefter de byggede togbaner i hele gangen.
Jeg fik også pakke fra "Operation Påskeglæde", de sødeste filtede får, som jeg blev i rigtig godt humør af at se på. Tak til mette fra www.metteogfrank.dk/mettes
Jeg fik pakket og sendt mit bidrag til "Operation Påskeglæde", den er sendt til Jylland, og jeg håber, den vækker glæde. Så det har været en produktiv og hyggelig dag. Nu starter jeg så igen i morgen, og jeg glæder mig til at komme igang igen. Men det har været en fantastisk pause i en travl hverdag.

1 kommentar:

Laila: sagde ...

Velkommen hjem, og sä häber jeg ikke at det bliver et alt for stort kulturchok at skulle pä arbejde igen.