tirsdag den 3. februar 2009

Et minut og 23 sekunder

Tilbage henover Canterbury Plain mod Souther Alps igen. Fantastisk område, ikke smukt i mine øjne, men helt fantastisk storslået. Vi fulgte en vej op i et pas, Porters Pass, som blev brugt til transport af varer til og fra vestkysten - ikke uinteressant, da de fleste bryggerier ligger her. Vi nåede dog aldrig så langt, men kun forbi pashøjden for at se på nogle områder, hvor man havde optaget de afsluttende kampscener i den første Narnia film. Selvfølgelig kan man ikke nå frem til de helt rigtige steder for diverse kamera vinkler, men pyt, det drejer sig jo bare om at se disse storslåede områder.Tilbage igen ned på Canterbury Plain. Det er helt ufatteligt at tænke på, at disse storslåede bjerge har været så meget større, at de gennem tiderne har kunnet danne hele denne 50 km. brede slette helt ud mod Bank's Peninsulla blot ved hjælp af udskylning. Gad vide, hvor høje de da var!

Efter indkøb til morgendagens lange tur til Mount Cook fandt vi vores B&B for i aften. Det er en slags bondegård, hvor man passer nogle tusind får fordelt på flere forskellige gårde. Gårdens mandlige beboer er samtidig administrator af områdets vandingskanaler, hvilket lige nu i heden er et hårdt job. Det rigtig spændende var på nabogården, hvor man var igang med at klippe lam. Det var lige så beskedt og fascinerende, som vi altid har forestillet os. Det foregår naturligvis på accord, og mens vi stod der målte jeg den bedste til 1 minut og 23 sekunder per lam. Disse lam var kun 5 måneder gamle, og det var første klipning. Der er ikke så meget uld, så det bliver ikke taget i en stor pels. I øvrigt er de mere urolige og derfor vanskeligere at klippe.I morgen går det som sagt mod Mount Cook og et Lord of the Rings optagelsessted på vejen.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej alle tre. Det bliver en flot tur til Mount Cook !
Et par små forslag. I Ashburton 100 km syd for Chr. ligger en craft village (direkte ved hovedvejen) hvor det specielt for Lisbeth var spændende at besøge firmaet Ashford, der er verdensberømt for deres rokke m.v. og som har et hyggeligt lille museum. I Timaru findes et blue penguin center hvor man om aftenen kan opleve at pinvinerne går i land og op til deres reder. Det sker ½ time efter solnedgang. Vi så ca. 100 stk. der kom op fra havet inden for en time. Organiseret men spændende. Der skal bookes plads allerede fra eftermiddagen idet der kun kan være et par hundrede tilskuere. I Dunedin helt ude på spidsen af halvøen ligger et royal albatros center med den eneste landkoloni af royal albatross, en fugl på størrelse med en gås-svane og et vingefang på over tre meter. De tager afsted et ½ år efter klækning og lander først igen på landjorden 4-5 år senere på deres fødested. Fantastisk syn at se dem flyve - men det kræver en stiv kuling for dem at kunne gå på vingerne
så det er bedst i blæsevejr. Besøg også Nugget point med et flot fyrtårn på spidsen af en halvø og hvorfra man kigger ned på en søelefant + søløve + furseal koloni. Vi så adskillige søelefanter plus besøgte et redeområde for yellow eyed penguin hvor vi så 5 stk. på en gang komme op fra havet. Det ér den sjældneste pingvin med ialt kun 3000-4000 individer. Sender et par billeder på mail - god tur

Marianne sagde ...

Endelig blev jeg opdateret på jeres tur - det i oplever overgår min fantasi, hvordan søren kan i rumme det hele :-)
Jeg skal love for at du da fandt dit Knit world og hvor må Louise være stolt, sådan at styrer en sporvogn, hvordan skal hun nogensinde lande.
Jeg nyder at kunne følge jeres tur - det drypper lidt på degnen. Mange tanker til jer alle tre :-)