søndag den 11. januar 2009

Bay of IslandsVejret har været dejligt idag, mest sol, men ind imellem nogle skyer. Vi har været på heldagstur rundt i Bays of Islands. Det har blæst en del, så båden gyngede i perioder temmelig meget. Nogle af passagererne blev søsyge, men der var heldigvis ingen, der kastede op, så vidt jeg så.

Turen var dejlig. Øerne er meget flotte, der er 144 af dem, og vandet var turkis/grønt. Det er virkelig et sejlerparadis, og der er alt fra små motorbåde til 100-120" (sejl)både med professionelle besætninger.

Vi så masser af delfiner, faktisk to flokke, som legede, svømmede og sprang omkring båden. Men da der var så store bølger, og den ene flok havde den mest nuttede unge, kunne vi ikke komme til at svømme med dem. Det gjorde nu ikke så meget, da man ikke må røre delfinerne, og ikke komme nærmere end 5 m på dem. Og så går det sjove jo ligesom af.
Til gengæld var der nogle af de modige (læs dumdristige), som fik en tur i et net, der var spændt ud på siden af båden. Det så ret sjovt ud, men de fik også nogle gevaldige knubs, så jeg fortrød ikke, at jeg blev på båden.

Louise og Claus skulle heller ikke nyde noget.

Turen gik helt ud til de yderste øer, hvor der er en lille ø med "Hole in the rock". Det var helt fantastisk at se, hvordan bølgerne blev presset ind igennem hullet. I roligt vejr kunne de sejle igennem, men i dag blev bølgerne omsat til en ordentlig gyngetur for os, som lå lige udenfor.

Vi så også lavaformationer (black stones) og andre interessante bugte med forskellige historier.
En del af de andre passagerer blev temmelig forbrændte, men vi sad i skyggen det meste af tiden, og var desuden klistret helt ind i faktor 30, så vi er på nuværende tidspunkt kun blevet svagt lysebrune, men er til gengæld sluppet for de slemme forbrændinger.

Da turen var slut, slappede vi af på terrassen foran vores "hjem", faktisk den 4. seng på 9 dage. Der er også en svimmingpool, så Louise fik lokket os begge i poolen, det var dejligt at blive kølet af, og det tog også lidt af det klistrede solcreme.

Herefter prøvede Louise at ro i kajak. Hotellet, hvor vi bor, er nærmest et motel med separate to-værelses lejligheder. De har kajakker liggende til fri brug. Der er også mountainbikes, så det er et sted, man sagtens kunne bruge en uge på. Det bliver nok ikke det eneste sted, hvor vi tænker sådan.


Vi er overraskede over kvaliteten af de restauranter, som vi har mere eller mindre tilfældig valgt på vores vej. Selvfølgelig gælder reglen stadig, at råvarer smager bedst, hvor de er producerede. Det er i hvert fald tilfældet for de store mængder lam, fisk og skaldyr, som vi har spist. Hvad ikke er så oplagt er, at der er tale om særdeles kvalificeret tilberedning, udsøgt sammensætning af råvarerne, og stor brede i udbuddet. At de forskellige "tjenere" på restauranterne så ikke liiige har helt styr på alle serveringsmæssige enkeltheder, er så til at leve
med. I dag på en tysk ejet restaurant fattede den formodentlig spanske servitrice ikke at den New Zealandske Pinot Noir kunne bruge mere luft og ikke skulle skrues til med det samme. Åbenheden og stor imødekommenhed løste dog alle udfordringerne.

Endnu en dejlig minderig dag.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor er det bare dejligt, at kunne følge jeres oplevelser - tak for det.
Søren printer dem i stor format - så mormor har megen glæde af at læse det.
kh
Vibsen

Marianne sagde ...

Nu er jeg med i jeres rejsebeskrivelse - sikke meget skønt i oplever og jeg sidder her på den anden side af jorden og laver smaske lyde. Nøj noget lækkert mad i indtager :-)