tirsdag den 20. januar 2009

Praktiske oplysninger og svar på spørgsmål

Der er kommet dejlig mange kommentarer med tiden på vores blog. Der er også kommet nogle spørgsmål, som det ikke rigtig er lykkedes at besvare - endnu.

Ruten
Ruten er bestemt for længe siden sammen med vores "in-coming agent". Nu har jeg jo ikke alt med på denne tur, så den bedste måde at skabe en oversigt er at vise et billede af ruten for henholdsvis Nordøen og Sydøen. Nordøen, hvor vi lige ny er i Turangi, og her Sydøen. (Jeres browser kan sikkert hjælpe jer med at zoom'e lidt ind på disse to store billeder.) Vi både startede og slutter i Auckland, hvor vi altså også afleverer vores bil igen. Bilen sejles naturligvis over ml. øerne, mens vi selv flyver den ene vej. Vi har nu været 2 uger under vejs siden Auckland og har kørt ca. 1.800 km, så med godt 4 uger endnu bliver det nok til ca. 6.000 km i alt. Sydøen siges at være meget mennesketom, og man skal kunne køre ½ timer uden at møde nogen eller en modkørende bil. Det lyder måske underligt, men så bliver det faktisk en udfordring at køre i venstre side, da man skal have sine reflekser på plads for at placere sig rigtigt, skulle en bil pludselig dukker op. I byerne er det ikke noget problem med venstrekørsel, der kan man nå at tænke over den rigtige placering.

Blog'en og nye indlæg
Hvordan lykkes det os så at skrive nye indlæg fra de fleste steder på ruten? Det er ikke så svært. For det første er der en eller anden form for Internet adgang på de fleste hoteller og moteller. Vi kopierer løbende vores billeder fra kameraerne til først den ene computer, og dernæst videre til den anden. Jeg har et lille trådløst netværk med til formålet. Målet er naturligvis at undgå tab af billeder, skulle det uheldige ske, at en disk fejler eller en computer bliver stjålet. Og nej, de opbevares ikke samme sted i bilen. Når der så ikke er trådløs (WLAN) adgang til Internet, bruger vi en mobiltelefon, som vi har udstyret med et NZ-taletidskort. Så er det nemlig ikke dyrt at bruge lidt trådløs bredbånd til at uploade nye indlæg. NZ er godt dækket med alm. GSM, men i de større byer er der også 3G (som man kun kan bruge, hvis man har et NZ SIM-kort!) GSM er naturligvis ikke sæææærlig hurtig til datatrafik, men det går udmærket med lidt tålmodighed. Det frister dog ikke til at læse nyheder af den kanal! I kan nogenlunde se, hvilke indlæg, som er via en GSM forbindelse, og hvilke ikke er det. Når antallet af billeder er maks. 5 og størrelsen er 640 pixels på længste led, så er det fordi, der er en begrænsning i båndbredden.

Håber ikke, at der var andre spørgsmål, som jeg nu har glemt!

1 kommentar:

Søster II sagde ...

Tak for oplysninger - godt at få dét på det rene. Jeg kan ikke lade være med at være noget imponeret over de fremskridt teknologien er for kommunikationen i forhold til, da jeg var på eventyr en gang i den tidlige stenalder...
Jeg glæder mig til billedshow på bredskærmen, det er da helt fantastiske scenarier.

Louise - den bluse er da super...jeg synes iøvrigt, du vokser rigeligt hurtigt, er snart højere end din Mor??

Mange hilsner på en stor historisk dag fra een, hvis øjne snart er firkantet af at se tv - og følge præsidentindsættelsen i USA. Jeg undrer mig igen over, at vi ikke har stemmeret til præsidentvalget med de bestræbelser Anders Fog gør for at vi bliver en forbundsstat i USA fremfor EU - eller skal det mon være både og??
Hyg jer - glæder mig til at læse mere.