mandag den 19. januar 2009

Mount Tarawera


Dagen startede i Rotorua ved breden af søen, hvor vores B&B for hele 2 dage ligger. Vi skulle på tur til Mount Tarawera og "Buried Village". Dette er lige på aksen af vulkanske områder på nordøen, som udgør en del af "The Pacific ring of Hell". I morgen skal vi videre til Lake Taupo, som ligger længere nede på samme ring.
I 1886 var her et stort udbrud, som sendte 1.5 millioner kubikmeter bassalt op i luften, dræbte 150 mennesker, begravede 3 landsbyer, dækkede området med op til 3 meter støv. Man kan altså kalde det en mere moderne udgave af Pompeji. Fra 1936 og frem er området så blevet delvis udgravet igen. Selve museet var godt, de udgravede huse mindre interessante. Hvad til gengæld var alle pengene værd var den bestilte helicopter tur til toppen af Mount Tarawera, som var centrum i udbruddet. Denne vulkan blev ganske enkelt delt i to, og den bedste måde at se dette på, er at flyve hen over området. Det er kanon sjovt at flyve i helicopter, men det fremgår vist af billedet af Lisbeth.Vel tilbage gik vi en runde i den begravede by, men så nu mest på et af øens største vandfald (30 meter).For ekstra interesserede er der her et klip af flyveturen, som Louise var så venlig at tage. Så glemte hun også helt at være bange...

Her til aften har vi været til en Maori kultur aften. Den viste en del dans og noget kano sejlads. Selv om jeg er helt og aldeles uskyldig, blev jeg alligevel udråbt til de besøgendes høvding, og skulle modtage en velkomsthilsen fra deres (ægte) høvding. Det omfattede også polynesisk næsegnidning - godt, at man har en rimelig størrelse tud!Desuden skulle jeg holde en tale - det er jo nemt nok, når det skal foregå på ens eget sprog. Jeg talte naturligvis om vikinger, lovede fred, men mente nok, at vi ville stjæle at par af deres kvinder. ca. 4 andre forstod, hvad jeg sagde,og Louise syntes at det med kvinderne var pinligt.
Imbedded Google Map of Mount Tarawera

Vis stort kort

4 kommentarer:

Søren Bogø sagde ...

Caterpillar i monsterstørrelse - og forleden Crayfish i ordinær lobster-size; så I noget til dem, der kører caterpillaren? - eller bare fodaftryk af dem.

Godt at se at Louise har rygrad til at holde sig til en gang pasta carbonara.

Derpå svovl-lugt og store næser.

Må jeg minde om, at der er fri passage til Mururoa oppe mod nordøst.

Jeg tror det gælder om at komme væk!!!

Marianne sagde ...

Jeg var i tvivl om jeg skulle klikke mig ind på bloggen - for det i oplever er altså intet mindre end et eventyr.... Hvordan kan i rumme alle de indtryk i hovedet det er mig ubegribeligt - misundelse??? JA mon ikke..... Sikke en tur :-)

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Hvor er det bare hyggeligt at læse alle dine rejsebeskrivelser.

(og ja, vi må da ses til et strik-in...når du er kommet hjem, altså ;o) ).

KH Tina

Cathrine sagde ...

Hej med jer 3,
Sikke en fin blog I har! Rasmus kom hjem fra bestyrelsesmøde igår og fortalte om den! Sikke en fantastisk tur I er på - hvor er det bare skønt! Kan man se jeres rejseplan et sted? Hyggeligt at læse om jeres oplevelser - så kan man lige drømme sig væk et øjeblik!
Fortsat god tur - nu må I rigtigt nyde det! Vi glæder os til at følge med. Spejderknus fra Cathrine (kotick)