fredag den 23. januar 2009

Turangi til Napier

Fra Turangi gik det nu rundt om Lake Taupo igen, hvor ovenviste udsigt er det sidste vue over mod Mount Tongariro. Det kan være, at I skal klikke på billedet, for at se det i lidt større version. Bjerget ses oven over skyerne, som denne morgen lå ned over søen. Vi holdt kaffepause i Taupo inden turen gik mod øst og hurtigt væk fra vulkan-bæltet. Det var et utrolig afvekslende og smukt landskab, og det er ikke vanskeligt at forestille sig, at disse egne kunne bruges til optagelse af scenerne med Middle-earth ~ Midgård. Vi har valgt ikke at forfølge de nøjagtige optagelsessteder, men slå os til tåls med ... hmm ... egnene. Det er ellers muligt at se de nøjagtige steder: Vi har en bog, hvor stederne iblandt er opført med koordinater i længde og bredde. Og ja, selvfølgelig har vi en GPS, så det kunne lade sig gøre! (Fnys¤!§)
Vi kom forbi Waipunga Falls, som nok var et billede værd.

Nu er vi så kommet til Napier, som ligger ved kysten tæt på Hawkes Bay. Napier blev ødelagt i 1931, så den er siden genopbygget i en stil, som ligner Art Deco, og sammen med dens indbyggere, ligner den derfor Miami Beach ganske udmærket. Den er dog væsentlig mindre. Vi gik straks på Marine Land, som viste sig at være en lille Zoo med lidt af værd. Ikke den store oplevelse, men meget billigt.

Blå pingviner - nuttede, maks 1.3 kg.
Søløvemad?
Hvad de tørstige vil vide er, at Napier er det sydligste vinområde på Nordøen. Vi har allerede besøgt en enkelt "estate" og købt en kasse vin. Vi er dog alvorligt bange for, at den ikke holder turen hjem!

I aften har vi besluttet os for at besøge et andet "slot", som ligger ud til vandet, og som har en restaurant tilknyttet vinproduktionen.

Ingen kommentarer: